Marja

Den långa resan.

Dags för besiktning.

fiskgryta

I dag har jag varit på lunchteater tillsammans med skrivarcirkeln. Det bjöds på fiskgryta som doftade både fänkål och saffran och innehöll alla sorters läckerheter. Sen blev det underhållning med Solja Krapu och Ingela Wall.
”Dags för besiktning” var rubriken och visst är det så att det är inte bara bilar som behöver besiktas, utan även vi människor skulle må bra av att göra en besiktning av våra liv emellanåt.

Solja Krapu har skrivit böcker och dikter och vunnit priser i poetry slam-tävlingar. Jag gillar hennes vardagsrealistiska dikter med humor… blir ni nyfikna, kan ni ex. gå in här och läsa några av dem.

Föreställningen var underhållande och väckte tankar. Igenkänningsfaktorn var stor och man kunde välja vad man ville ta åt sig. Tänk vad två personer på en scen, med en handväska och en scarf som enda rekvisita, kan åstadkomma med enbart ord och sina kroppar! Sånt gillar jag!

Jag skrev härom dagen att stormen hade bedarrat. Pyttsan! I går kväll och i natt stormade det ordentligt. Man hörde hur vinden tog fart runt hörnet och det brakade och knakade ute på balkongerna. Klonket från grannen ovanför var tillbaka… så himla irriterande. Jag gick ut på balkongen för att titta upp och vinden tog tag i min klänningsfåll så den for högt över huvudet. Plötsligt blev det väldigt kallt om kroppen.

Jag sov dåligt. Klonket från grannens balkong hördes hela natten och tidigt på morgonen började en annan grannes hund skälla. Jag hade ont i magen och vaknade med huvudvärk. Men efter lite medicin, en stund på spikmattan, en tallrik gröt och kaffe, var jag fit for fight igen.

På marken var det ett lager snö… igen. Aprilväder kallas det visst.

I kväll har jag haft ett trevligt telefonsamtal med barnbarnet Ronja. Egentligen skulle vi prata Strindberg, men det blev mycket annat också. Hon är så himla gullig och gör mig så lycklig i hjärtat.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Spanaren

  Kände igen namnet på en gång men var inte till 100 % säker och kollade … ja det var rätt person. Solja som brukar prata om böcker hon har läst i Go Kväll. Tack för länken in till hennes hemsida, den ska sparas. Kan tänka mig att det var intressant och givande. Tack för att jag fick veta om detta i ditt fina inlägg. Mmm låter som en underbar kontakt mellan dig och barnbarnet *toppen* /kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag gillar verkligen Solja! Hon står med båda fötterna på jorden.
   Jag har ju bara ett barnbarn och kontakten böljar upp och ner. Nu är hon 16 år och det känns som hon söker kontakt igen efter några ’tonårsår’. 🙂 Men hon har alltid varit väldigt kärleksfull mot mig. 🙂
   Kram!

 2. Ditte

  Vad trevligt det låter med lunchteater och att dessutom erbjudas god soppa. Förr gick jag ofta på KLara soppteater i Stockholm, men känner att jag helt kommit av mig. Synd! Men jag kan och vill återuppta detta.
  ”Dags för besiktning” så trevligt det låter med en teater med det namnet, och tänkvärt. Jag skulle nog behöva och snarast vilja göra en besiktning av mitt liv.
  Visst är det fantastiskt att två personer och med baar lite rekvisita kan fånga en publik med sitt budskap. Tack för länken för jag vill gärna läsa mer.
  Blåst hos dig också, ja även här, men idag är dte lugnare. Dock lite mulet, men ingen snö och + 19 så jag klagar inte. Ytterligare blommor har slagit ut på min passionsblomma och jag njuter av den.
  Mysigt och fint att prata Strindberg med Ronja och jag förstår att hon gör dig glad i hjärtat.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Han som leder vår skrivargrupp är väldigt bra på att initiera sådana här utflykter. God mat och lite kultur mitt på dagen livar verkligen upp sinnet.
   Hoppas vi får se bilder av dina fina passionsblommor. I dag blåser det inte, men det är mulet och lite råkallt.
   Jag tror att det där med Strindberg mer var ett svepskäl för att jag skulle ringa henne för en liten pratstund på kvällen. 🙂
   Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.