Marja

Den långa resan.

Premiär för cykeln och pollenkänningar.

Äntligen kom jag mig ut på min första cykeltur och den bar iväg ända ner på stan till Öppen Gemenskaps verkstad. Där lämnade jag in cykeln för ’vårputsning’. Förr, när jag tog cykeln överallt , var jag väldigt noga med att få den servad varje vår, men nu har det inte blivit av på några år.

Jag brukar inte cykla ner på stan, för det är väldigt mycket uppför när man ska hem. Nu förstår jag varför det alltid blåser så mycket vid sjukhuset… det ligger ju väldigt högt. Därifrån susar man ner för cykel- och gångbron som kallas för ’svingen’. På hemvägen får man gå och streta med cykeln uppför den långa backen.

gcbron2

Högst uppe har man en fin utsikt över stan. Där syns kyrkan, bakom den Väven och till höger Utopias höga hus mitt i city.

gcbron

Det gick förvånansvärt bra att cykla. Jag har haft lite ont i knät i ett par veckor, så jag gruvade mig lite, men det var inga problem. Vädret var underbart, det var spännande att röra sig längs nya vägar, träden knoppas för fullt och så var jag ju tvungen att stanna och beundra påskliljorna vid växthuset.

narcisser2

narcisser

Nere på stan handlade jag blomjord och kuddstoppningsvadd och tog sen bussen hem.
Sen var jag så full av energi att jag snodde ihop en sellerilasagne. Man gör som vanligt, men byter ut lasagneplattorna mot lättkokta selleriskivor (ca ½ cm tjocka). Jag kryddade köttfärssåsen med mina färska kryddor… citrontimjan, oregano och mycket kruspersilja och gjorde en bechamelsås med riven ost. 15-20 minuter i 180 graders ugn. Det blev väldigt gott och saftigt med sellerin.

I går var jag däremot helt energilös. Jag ville bara blunda och somnade stup i kvarten i soffan. Pollen, pollen, pollen… Inte så mycket än men de första känningarna är alltid värst. Sälgen blommar och björkarna har börjat och kommer i gång fort. Jag var på apoteket och skaffade ögondroppar, både för allergi och vanliga fuktgivande med aloe vera. Mot kvällen blev det bättre, när jag hade droppat ett par gånger. Det finns bra (och dyra) mediciner mot symptomen, men tröttheten får man dras med.

Jag har bokat en spa-resa till Tallinn, till samma hotell som jag varit på tidigare. Sex nätter, varav två på båten, enkelrum, helpension, läkarbesök och sex behandlingar ingår i paketet och min resecheck räckte till nästan allt. And I’m worth it! För säkerhets skull tog jag även avbeställningsskydd ifall något av mina knän skulle paja, för man får gå i trappor och långa korridorer på det här hotellet.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt med årets första cykeltur! Och visst är det njutbart att ta sig fram per cykel.
  Men jag visste inte, munns inte, att Umeå är så backigt. Förstår att du tog bussen ner till stan. Härligt med träd som knoppas och att påskliljorna slagit ut. Det är vår!
  Men samtidigt innebär ju det bekymmer om man är pollenallregiker. Förstår att du är trött periodvis.
  Vad roligt det låter med din resa till Tallin. Jag har tänkt många gånger på att åka på en sådan, men det har stannat vid en resa till Tallin och en natt på hotell där med lite olika behandlingar under en dag. Men inte mer.
  Hoppas du delar med dig av dina erfarenheter.
  Och ett stort grattis till din vinst förstås. Härligt och väldigt roligt.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är underbart att kunna ta sig fram med cykel. Förr cyklade jag till jobbet varje dag, men nu är jag lite ’tröttare’.
   Tallinnresan blir bra och den passade in precis de dagarna Johanna och Ronja är på klassresan till Gotland. Jag kommer att ta med min surfplatta så jag kan skicka små hälsningar. De lär ha wi-fi i foajén. Får väl sitta där med en kaffe… Men det är några veckor tills dess.
   Kram! 🙂

 2. Spanaren

  Fina foton *tack*
  Jag med har dåligt i ett knä och har fått höra att då är det bra med prommisar och cykling plus lättsam gympa. Har ett schema från sjukgymnasten och … jag måste börja göra detta igen ;.)
  Så kul detta låter med din resa och allt du ska unna dig *tumme upp*
  Ha en bra dag/ kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har artros i båda knäna och får ta till kryckor/krycka ibland, men så länge jag inte har olidlig värk på nätterna får jag ingen operation. Promenader är bra och vad gäller cykling får jag känna efter.
   Resan ser jag fram emot… ska kombinera den med en Stockholmsvistelse, så jag har dubbelt roligt att se fram emot. 🙂
   Ha en fin dag! Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.