Marja

Den långa resan.

Små sår och goda vänner…

cancer2

Svaret kom så snabbt att jag var lite nervös när jag sprättade upp kuvertet. Ny formulering! Förut har meddelandet varit att brösten varit ’normala’, men nu har man övergått till C-ordet. Jag är tacksam varje gång jag får ett negativt besked.

Tidigt i morse fick jag ett sms att min cykel var färdig. Redan! Jag trodde inte att de skulle hinna med den innan helgen, så det blev en glad överraskning.
Cykeln var välsmord och finjusterad på alla sätt och det var en fröjd att cykla hemåt. Jag tycker det är lite obehagligt att cykla i stan. Det har nog att göra med mitt dåliga djupseende, för jag är väldigt osäker på att bedöma avståndet till bilarna och hoppar av och leder cykeln över varje gata.
Sen kom jag till ’svingen’, som inte alls var så jobbig som jag trodde. Jag cyklade en bit upp och noterade farthindren i cykelbanan. Just här får de som kommer från andra hållet upp farten ordentligt.

andrahallet2

Egentligen är uppförsbacken inte så brant och de flesta cyklar uppför hela bron. Den är ju svängd och doserad för att den inte ska vara för brant. Jag promenerade dock uppför hela den långa bron, som går över en skollekplats, ett järnvägsspår och en väg.

andrahallet

Pust! Nu är det bara 2,5 km till Tomtebo och inga fler uppförsbackar. Trodde jag. Jag hade glömt att jag måste upp på Ålidbacken också. Den ser inte så brant ut på bilden, men det finns farthinder längst ner på den med.

tomtebo

alidbacken2

Nu förstår ni varför jag inte gärna cyklar ner på stan. Jag måste ju komma hem också.

I kväll har jag varit på föreläsning med Reumatikerföreningen. ”Små sår och goda vänner ska man inte förakta” var rubriken. Micke och Carola från Ortopedmottagningen berättade om sitt arbete. Till dem kommer patienter, bl.a. reumatiker och diabetiker med svårläkta sår som uppstått på grund av dålig cirkulation. De hade en del riktigt ruskiga bilder med sig och jag förstår verkligen hur viktigt det är att ta hand om sina fötter.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så bra att cykeln blev klar före helgen! Och du, jag förstå mycket väl varför du inte gärna cyklar till stan, du skall ju hem också…
    Vad gäller djupseendet så är ju det också ett orosmoment inne i stan om det är mycket trafik.
    Bättre då med buss.
    Föreläsningen du var på lät spännande och tänk så viktigt det är att ta hand om fötterna och så lätt de är att glömma bort.
    Trevlig helg önskar jag dig och kanske blir det en och annan cykrltur också.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var trevligt att få cykeln så fort. Jag har så många andra ställen att cykla till, så stan får kvitta. Det är så skönt att kunna cykla till Ålidhems centrum och handla mat och så cyklar jag ju mycket runt sjön.
      Jag är hopplös i trafiken och det är tur att jag inte har körkort. 🙂
      Hoppas ni får en trevlig helg! Kram! 🙂

  2. Caanita

    Det gäller att vara försiktig om gatorna inte är sopade och man kommer ut i lösgruset, då kan olyckan snabbt vara framme. Du använder väl hjälm?
    Sedan är det det här med fötterna, jag läste någonstans att tänderna och fötterna sköter vi sämst om, med tanke på hur mycket de används!!!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag använder hjälm. 🙂 Tänder och fötter är nog något vi inte tänker på så länge vi inte får problem på grund av sjukdom. Då måste man börja sköta dem.
      Ha en skön helg! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.