Marja

Den långa resan.

Nummer 257…

Jag blev tvungen att fara till ICA-Maxi efter ett paket i dag. För en gångs skull hade jag beställt två böcker från bokklubben.

På Maxi har de byggt om i utrymmet för kundtjänst, posten och spelbutiken och allt är inte riktigt klart än. Jag tog en nummerlapp, 257, och konstaterade att det inte fanns någon display där man kunde se vilket nummer som betjänades. När jag anade att det skulle vara min tur, såg jag att den lediga personalen böjde sig halvt under disken och ropade något… sen rätade hon på ryggen och såg sig omkring.

–        Vad var det du sa? frågade jag henne.

–        Jag sa 257.

–        Ja, det är jag… ni har ingen display man ser numren på?

–        Nej, men säger jag 257, är det 257!

–        Ja, men du ropade det under disken, så det var inte så lätt att höra.

Här väntade jag mig ett ’ursäkta’, men fick onda ögat i stället. Någon hade vaknat på fel sida i dag.

Själv vaknade jag med ont både här och där. Att börja cykelsäsongen med två dagars intensivt cyklande var kanske att ta i. Det känns faktiskt inte så mycket där det brukar kännas, utan i knäna, handlederna och tumlederna. Dessutom har jag fått eksem på händerna igen, det som i fjol diagnosticerades som soleksem. Mäh… det har ju inte ens varit soligt när jag cyklat. Jag tror snarare att det också är en pollenreaktion.

I bussen träffade jag en kvinna jag haft lite kontakt med via bloggen. Hon kände igen mig och jag kunde direkt säga hennes namn, trots att hon inte haft så många bilder på sig själv i sin blogg. Hon flyttade till Umeå och Tomtebo för ett par år sedan och hittade min blogg när hon googlade på Nydalasjön. Vi bor nära varandra och jag har faktiskt tänkt att vi måste ju träffas vid busshållplatsen nån gång. Så himla trevligt!

I kväll är det Valborgsmässoafton, men jag firar inte på något särskilt sätt. Jag har ringt till Finland och förmedlat gratulationer till en gammal vän som fyller år. Åh, vad jag längtar dit och det blir en liten tripp senare i sommar.

Ha en trevlig Valborgsmässoafton <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tänk dessa människor med utpräglade servicejobb som är kundfientliga. Men kan ju undra…
    Hoppas du i alla fall fick ditt paket.
    Vad gäller cyklingen så blev det nog för mycket på en gång. Kroppen är nog inte inställd på en så rejäl början på cykelsäsongen.
    Kul att träffa en bloggvän vid busshållplatsen. Ibland är världen liten.
    Kram och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag såg ju till att få mitt paket och jag tackade henne när jag fick det. 🙂
      Det var kul att träffa bloggvännen och det var speciellt lustigt att jag både kände igen henne direkt och kom på namnet. Hon har inte skrivit på sin blogg på länge och har knappt några foton på sig själv, MEN hon har målat ett jättefint självporträtt som jag beundrat. 🙂
      Kramar! 🙂

  2. Paula i pörtet

    Hej, jag har aldrig gått med i ett demonstrationståg, varken här i Sverige eller i Finland. Däremot var första maj en av årets favorithelger, som barn för alla ballonger och karnevalstämningen i stan, senare förstås när man huttrande stod vid Havis Amanda och skrålade.
    Har du många i släkten kvar i Finland? Jag har ju ingen alls, några gamla vänner förstås, men dem har jag dålig kontakt med. Därför blir det heller inga besök gjorda, i så fall får jag åka helt som turist. Men visst längtar jag…vackra Helsingfors, min barndomsstad
    Ibland nu på våren ligger flertalet hästar och myser. Det är varmare och marken har torkat upp skapligt. De är på naturbete året om, står alltså aldrig stallade. I början kändes det konstigt, men nu känns det mer naturligt när man sett dem under nästan ett år. Det går verkligen ingen nöd på dem. Barfota är dom också, inga skodda hästar här. Projekt övertalning pågår, granntjejen tycker jag ska prova att sätta mig på kusen…
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Min yngre bror bor kvar i min hemstad, Björneborg (Pori), så jag åker dit och hälsar på honom varje sommar. Men jag bor inte hos honom, utan hos bekanta.
      Så mysigt med hästarna utanför fönstret! Visst ska du prova på att rida… så där lite försiktigt till en början. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.