Marja

Den långa resan.

Sommarbevattning och freudiansk felsägning.

bevattning

Så här ser det ut i mina krukväxter just nu. Den automatiska sommarbevattningen är installerad. För mig räcker de små Loka-flaskorna, några hål i korken och så får jorden suga i sig.

Var gång jag går ut glömmer jag att leta stenar att lägga som tyngd i botten på lyktan. Jag började fundera på vad jag har hemma och kom på att jag faktiskt har sparat Johannas gamla spelkulor i glas. Jag lägger dem ibland i glasvaser när blommorna behöver stöd. De blev riktigt fina i lyktan runt det grafitgrå ljuset. Sen vet jag inte hur det blir om ljuset rinner.

lyktan

Jag kom på att jag kanske skulle växla lite Euro och for ner på stan en sväng. ’Vart ska du resa då?’, frågade killen som hjälpte mig. ’Till Finland’, svarade jag glatt. En s.k. freudiansk felsägning. Sen kom jag ju på att jag skall till Estland före det. Men Finland blir det senare i sommar och då får jag nog växla nya pengar.

Oxlarna på Ålidhem är så fascinerande att följa när man åker förbi med bussen. De har ju blad som är grågröna på undersidan och först kommer det små grå kulor så träden ser alldeles prickiga ut. Sen utvecklas bladen långsamt och till slut blir träden gröna. Just nu är somliga träd gröna på ena sidan och grå på den andra.
Utanför terapibadet vid sjukhuset såg det ut så här i går. Som små bägare med det som ska bli blomman i.

oxelblad

Ha en mysig fredagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Terttu

  Hei Marja! Toivotan sinulle Hyvää Helluntaita ja hyvää matkaa Eestiin. Olet mielessäni. Halaus! Terttu

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kiitos Terttu! Hyvää Helluntaita sinullekin! Minä menen ensin Tukholmaan viikoksi ja sitten käväisen Tallinnassa. Halaus! 🙂

 2. Sandra från Finland

  Då jag läste Terttus kommentar fick jag plötsligt lust att skriva på finska, jag med! Ehkä toinen kerta. Hoppas du har en fin resa, både i Stockholm och Tallinn! Vad roligt att du ska till Finland senare, jag ser fram emot att få läsa om din resa dit sedan 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Det blir några dagar i Björneborg som vanligt, men senare i sommar. ☺
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.