Marja

Den långa resan.

Uppgraderad

Vi är på väg, men inte utan en massa trassel igen. Nu får Tallink skärpa sig. Jag kunde återigen inte få upp min hyttdörr med kortet och den här gången var jag inte den enda. Mina snälla hyttgrannar tog in min väska till sig medan jag sprang ner till informationen. Eller sprang… jag tog hissen och i min irritation tryckte jag på siffran på skylten i stället för på hissknappen. De två gubbarna som redan fanns i hissen fick sig ett gott skratt. ”Men hur ska det gå för dig i kväll”, frågade den ene, ”när du redan är så där yr?”

Jag fick ett nytt kort, ett plastkort, som inte heller fungerade, men så fungerade plötsligt det ursprungliga kortet. Sen visade det sig att hytten var ostädad,  riktigt snuskig var den med alla handdukar på golvet och snus på toalettgolvet. In med väskan till grannen igen och ner till informationen. Jag sa att jag ville ha en ny hytt, för jag tänkte inte vänta på att min skulle städas. Jag blev uppgraderad till en A-hytt, så nu har jag gott om svängrum och ett fönster. Efter den pärsen kändes det som att jag skulle ta på mig finblusen och gå ner och äta buffé. Jag brukar inte vara så förtjust i att äta buffé,  för jag orkar inte äta så mycket, men i dag var det läge.

Tidigare i dag tog jag en promenad i den hårda blåsten till ruinerna av ett Birgittinerkloster nära hotellet. Pirita är Birgitta på estniska och tillika en stadsdel till Tallinn. Hotellet heter Pirita Top Spa Hotel. Det var ett mycket intressant besök och jag kommer att skriva ett helt blogginlägg om det senare med bilder ur kameran.

Här kommer en sneak-peek med ett par bilder tagna med plattan.

IMG_20150604_141912

IMG_20150604_142107

Ha en trevlig torsdagskväll!

P.S. Glömde dagens estniska ord som jag påmindes om i båtens information. Killen ringde någonstans och sa ungefär ’tuba ei oo koristelt’, hytten är inte städad. På finska betyder ’koristella’ smycka, pimpa,  men på estniska blir det städa.

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket elände innan du fick tillgång till hytten, men skönt att du blev uppgraderad som kompensation. Kanske kunde du även blivit bjuden på middagen….
  Kan vara bra att klaga till Tallink när du åter är i Stockholm.
  Tack för titten på Birgittinerklostrer, resterna, och jag ser fram emot att läsa och se mer.
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Den stackars killen var ensam i receptionen och det var många som klagade på allt möjligt. Jag var glad att jag fick en ny hytt och jag har sovit gott i den i natt.☺ Nu är jag tillbaka på söder och lyssnar på barnen på lekplatsen.☺
  Klosterruinerna var en positiv överraskning och jag tog många bilder och en broschyr, så det kommer ett inlägg om det när jag är hemma vid min dator.
  Ha det bra! Kram!☺

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Följer med intresse din resberättelse …. Vad du är modig !! Skulle inte komma på tanken att åka utan sällskap ….. Yipee !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har rest mycket ensam och gillar att göra det. Men jag är försiktig, går inte ut ensam sent på kvällen och rör mig där det finns folk. ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.