Marja

Den långa resan.

Har inte firat.

Medan jag satt här i trygghet med mina älsklingar i går eftermiddag, knivskars två kvinnor vid Medborgarplatsen alldeles i närheten. Mitt bland alla människor medan studentflaken åkte förbi. Två kvinnor som var vid fel plats på fel tid. En kvinna och en man sitter anhållna och polisen säger att det finns psykisk ohälsa med i bilden. Så lite man vet om vad som kan hända.

Jag har precis kommit in efter en kort promenad i den vackra, varma kvällen. Nu känns det som sommaren är på väg. I dag  har vi inte firat Nationaldagen, utan sprungit i affärer på jakt efter en balklänning till Ronja. Hon går ju ut nian och det ska förstås firas. Vi var inte de enda som var ute i sista minuten, men till slut hittade Ronja en fin klänning. Så var det ju strumpbyxor, blommor i håret, lösögonfransar m.m.

Vi köpte sushi och for hem och åt, tittade på sminktips på YouTube och sen följde jag tjejerna till tunnelbanan.

Jag har fortfarande svullna ögon och tar en antihistamintablett varje dag. Hoppas det ger med sig, för jag blir lite trött av medicinen.

Nu ska jag se på Nationalfirandet på Skansen.

Ha en trevlig lördagskväll!

.

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så hemskt med dessa två knivskurna människor. Och bland alla andra människor. Har försökt följa med men det är inte mycket jag fått veta.
  Kanske nyheterna i kväll? Ja, psykisk ohälsa tror jag inte kan förklara allt, men säkert bidrar det. Illa att många sjukhus inte tar hand om de som borde få vård utan de släpps vind för våg. Dags att tänka om!
  Fint att ni hittade en balklänning till Ronja och vad roligt med en bal. Minns tydligt när döttrarna gick ut nian…Tycker inte alls det är länge sedan, men det är det, i slutet av 90 talet.
  Hoppas dina ögon snart blir bättre.
  Och visst får jag skå på firandet från Skansen.
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Kvinnorna har fått åka hem från sjukhuset i dag i alla fall och polisen har inte fått fram något motiv, utan meddelar bara psykisk ohälsa. Tragiskt egentligen.
  Balen är på måndag, så klänningen införskaffades verkligen i sista minuten. Tur att vi hittade en. ☺
  Ha en trevlig helg! Kram!

 3. Paula i pörtet

  Hej, nu har jag läst ikapp här, trodde inte du skulle blogga under resans gång så jag blev glatt överraskad! Hade kunnat åka till Tallinn jag också alldeles nyligen med PRO, men ansåg inte att jag hade råd just nu. Hoppas det kommer flera tillfällen för jag vill gärna besöka Estland.
  En del missöden har du råkat ut för har jag förstått,.
  Ha en skön söndagskväll, när åker du hemåt?

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var en trevlig resa och lyckligtvis var missödena inte så farliga. Det var andra gången jag var på samma hotell och jag åker alltid med Vegaresor.
   På tisdag far jag hem till Umeå. I juli har jag möjlighet att komma tillbaka hit till Stockholm.
   Kram!☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.