Marja

Den långa resan.

I Gamla stans gränder.

IMG_20150607_193721

I dag har jag roat mig på egen hand och bestämde mig att fara till Gamla stan. Det är redan mycket turister i Stockholm och alla verkar samlas runt souvenirbutikerna på Västerlånggatan. Det är lite pinsamt vilken bild av Sverige man vill förmedla. Älgar, troll och vikingahjälmar med horn.

IMG_20150607_201132

De här älgarna är väl ok, men jag såg sådana som drog ner byxorna och visade rumpan. En mänsklig rumpa. Not funny!

Det finns fin svensk design också, som den här versionen av dalahästen på en kökshandduk.

IMG_20150607_171159

Det här var mitt slutmål. Jag vet… jag är förutsägbar.

IMG_20150607_170851

Sen promenerade jag in mot stan, över bron och längs Drottninggatan. I bokhandeln Drottninggatans bok och bild hittade jag en billig bok om scrapbooking…hur man gör små album bl.a. På Kulturhuset åt jag en god fisk- och skaldjursgryta. Utanför var det internationell matmarknad, samma som varit ett par gånger i Umeå. Tyska korvar, engelsk fudge m.m. Jag brukar ju köpa cheddarost, men nu var det inte läge.

I morgon är min sista dag här för den här gången, men jag har möjlighet att komma tillbaka i juli. Jag måste städa, vattna blommorna, eftersända post och packa. Har jag glömt något jag ska göra innan jag far?

Ha en skön söndagskväll!

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Gamla Stan är trevligt bara man kommer bort från Västerlånggatan. Tror din första bild är fråmn Prästgatan och där brukar det var lugnt. Jag går ofta där…
  Trevligt med en sväng på stan och att du hittade Drottninggatans Bok för där finns det en hel del. Fisk och skaldjur på Kulturhuset låter lockande.
  Förstår att du haft fina dagar i STockholm och jag hopps vi ses igen i juli.
  Trevlig hemresa!
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag minns inte vilken gränd det var… jag tog flera bilder.☺
  Jag går alltid till bokhandeln på Drottninggatan och hittar alltid något nere i källaren. ☺
  Jag har haft det fint i Stockholm och Tallinn, men nu längtar jag faktiskt hem till Umeå.
  Kram! ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.