Marja

Den långa resan.

Man tager vad man haver.

I vårt hus hade många en tendens att dumpa reklam, gratistidningar m.m. ovanpå postskåpet, antagligen med förhoppning om att ’någon annan’ skulle ta hand om det. När en började, så följde andra efter och till slut låg det drivor med papper slarvigt uppkastade där.

Jag rensade och gjorde en skylt, som jag placerade i en glasvas. Det hjälpte.

I går fick jag en förfrågan att göra en till grannhuset som hör till samma bostadsrättsförening. Den här blev lite annorlunda. Jag tog en stor glasburk och fyllde den med silkespapper, skrev texten på gult tejp så att den syns bra och fäste den direkt på burken, hittade ett par humlor och en fjäril bland mina scrapsaker och så får det duga.

ingendumpning2

fjarilen

Fjärilen har jag gjort själv… den fanns på en servett som jag limmade (det översta skiktet) på ett stadigt papper med decoupagelim. När det torkat, la jag på ett tunt lager finare decoupagelim (finish) … och klippte sen ut fjärilarna. Det ser ut som jag doodlat lite svarta konturer runt kanterna också.

Nu har jag varit och ställt burken ovanpå postskåpet. Hoppas de gillar den.

Torsdagstema – I like

Ha en skön torsdagseftermiddag <3

5 kommentarer

  1. Ditte

    Vad konstruktivt! Och så fint det blev. Vilken god idé!
    Jag är säker på att det kommer att bli bättre med dumpningen . Spännande att få höra/läsa om hur det går.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag gillar såna där snabbutmaningar. I vårt hus blev det ju bättre, så vi får hoppas att det blir det i grannhuset med. 🙂 Kramar! 🙂

  2. Anemonen

    Vilka fina burkar du har gjort. Vad kul at du med sysslar med decoupage för det gör även jag. De duger mer än väl dina burkar. Finfint jobbat.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anemonen! Burkar står stadigt och fångar uppmärksamheten. Jag har gjort mycket decoupage. Tycker det är så himla kul. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.