Marja

Den långa resan.

Ett varv runt sjön.

Huvudvärken släppte i går kväll. Det var ingen migrän, utan bara spänningsvärk.

I morse var det kallt och jag funderade vad jag skulle ta mig för. Jag har några saker på min att-göra-lista, men som vanligt skjuter jag gärna upp dem.
Jag behövde röra på mig, så det blev en cykeltur runt sjön. Så småningom kom solen fram och jag gjorde några stopp för fotografering och vätskeintag. Riktigt skönt var det, men stundtals riskfyllt. En rullskidåkare med långa stavar susade förbi och hade ingen tanke på att han så när viftade stavspetsen i mitt ansikte. Jag blev så skakad att jag så när krockade med en dubbelbarnvagn med ett barn på ståbrädan. På Kinabron trasslade en blöt hund in sitt koppel i min cykelkorg. Det gick bra, men jisses vad bron gungar när joggarna springer över den.

Näckrosblommorna slår snart ut.

nackrosor

Jag hittade Gul svärdslilja och Topplösa.

svardslilja2

svardslilja

topplosa

Vassen skapade fina skuggor och speglingar.

skuggorospeglingar

Trappan är nästan övervuxen av grönska.

trappan3

Sen plockade jag nya blommor till mina små vaser/flaskor. Hittade bl.a. Prästkragar och stora lysande Käringtänder. Nu har jag två grupper med vilda blommor här hemma, en på köksbordet och en på byrån.

naturblommor

naturblommor2

De skänker mig glädje.

Ha en skön söndagskväll <3

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Dina ”flaskblommor ” är så vackra och jag blir också glad av att se dem.
    Vilken fin tur du fick runt sjön men visst hade den flera moment som inte var så lustbetonade, men du klarade dig helskinnad. Kanske både tur och skicklighet?
    Vackra sommarbilder har du tagit som piggar upp. Och jag får nog snart komma till handling både vad gäller blommor och flaskor…
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! De var en fin cykeltur, men i dag har jag vilat för jag kände av min gamla hälsporre i går kväll. Flasblommorna är så mysiga att pyssla med. ☺
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.