Marja

Den långa resan.

Bondens Marknad och min balkong.

spetskal

I dag var det premiär för Bondens Marknad. Jag var lite sent ute, så det fanns inte så mycket kvar. Jag hade tänkt köpa broccoli, men tyckte att den var alldeles för dyr, så det blev bara ett par spetskålshuvuden i dag. Jag strimlar spetskål i en bunke, häller över lite dressing (vinäger, olja, italiensk salladskrydda, vitlökssalt och vitpeppar) och skakar om. Den står sig i två-tre dagar.

Sen gick jag till Designbutiken för att kolla vad Marimekkoväskan jag blev av med kostar (för försäkringen). Jag har faktiskt lust att köpa en likadan igen, för den passar mina behov.

Så behövde jag köpa en plånbok, så jag inte behöver gå omkring med mina pengar i en sminkväska, och en almanacka. Känns konstigt att köpa en almanacka i augusti och det fanns inte heller något större utbud, förutom på skolalmanackor. Jag ville ha en likadan jag hade… en liten läderpärm som jag kan byta ut innehållet i och som också har en separat adressbok. Jag hittade en till slut och det gjorde också tjejen som stod bredvid mig vid hyllan och valde. Hon hade sin mamma med sig och mamman sa att hon skulle köpa en ’rolig’ kalender. ’Men jag blir inte roligare bara för att jag har en rolig kalender’, sa tjejen och sen ropade hon ’Här mamma är en riktigt tråkig kalender, den passar mig utmärkt.’ Hon var nog på lite avigt humör.

Någon plånbok hittade jag däremot inte. Utbudet var riktigt dåligt och den enda modellen jag kunde tänka mig var förstås den dyraste. Fast en plånbok ska ju vara något som uppfyller ens behov och något man trivs med.

Blommorna på min balkong har klarat sig bra. Lobelian hade av någon anledning torkat ut, men Million bells kan man alltid lita på. En av dem fick inta platsen i väggampeln.

millionbells

millionbells2

Tagetesen blommar med stora gula bollar.

tagetes

Och kryddorna frodas. Kanske dags att börja skörda och frysa in i små burkar. De hade till och med börjat blomma. Är det bra eller dåligt?

kryddorna

Citrontimjan har pyttesmå blommor,

citrontimjan

och här är oregano.

oregano

Ha en lugn lördagsnatt<3 

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket bök att ånga runt för att hitta alla saker som du blev av med. Undrar om du kan debitera timarvode till försäkringsbolaget för besvär, sveda (i själen) och värk i kroppen efter allt slit och all spänning.
  Bra att du hittade almanackan och kanske kan du köpa dig väskan. PLånboken visar sig snart för sig ska du se, men det kanske dröjer.
  Vad fina dina blommor och kryddor är så du kommer att kunna njuta av den länge. Vad gäller kryddornas blomning så tror jag att du nu kan börja skörda för kanske blir de annars beska.
  Ha dte gott!
  Många tankar och kram från mig.

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  I morgon ska jag ringa Folksam, så då kan jag väl fråga. 🙂 Jag tror jag kommer att köpa den dyra plånboken, för den kommer jag ju att använda varje dag och det är viktigt att den fungerar och att jag trivs med den.
  Jag tänkte också att det är hög tid att skörda kryddorna nu. Eller bara en del, för de är så fina där de står. 🙂
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har alltid köpt samma modell, men nu fanns den inte… Jag antar att modellen ändrats allt eftersom facken för alla kort ökar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.