Marja

Den långa resan.

Under fullmånen i goda vänners lag.

Jag fick tvärbromsa med cykeln när jag kom in på Ålidhems centrum. Det låg glassplitter överallt och flaskor och plastlådor för plockmat låg kastade över hela centrumfyrkanten och långt upp på gräsmattorna. Rent svinigt var det. Jag fick leda cykeln och kryssa försiktigt mellan glasbitarna så gott det gick, för jag ville inte få en onödig punka.

Det är antagligen de nya och gamla studenterna som kommit till stan och festat loss innan höstterminens arbete sätter i gång.
Riktigt lika våldsamt gick det inte till på festen där jag var går, men vi hade riktigt trevligt och mådde säkert bättre än glaskrossarna i dag. Vi firade stugsista, men tände ingen eld, utan nöjde oss med marschaller. På andra sidan viken brann en eld hela kvällen och vi gick ut i den sköna natten och beundrade den fulla augustimånen.

Mina allra bästa och äldsta vänner i Umeå.

kompisarna

Innan det hade vi avnjutit en riktig skördemåltid som nästan uteslutande bestod av egenodlat och plockat i naturen.

Rödbetor med senapsderessing och chevréost, dekorerat med oreganoblommor och mynta, till förrätt.

forratt

Squashpaj och en fantastisk sallad, aptitligt serverad på ett stort fint fat.

squashpaj

salladen

Kaffe och kaka med blåbär och hallon, samt vaniljsås.

paj

På borden stod vaser med blåbärsris med blåbär i. Så vackert med naturen inne.

blabarsris2

Till det goda viner och stämningen var på topp. Skymningen föll och vi kunde följa den fantastiska solnedgången över vattnet och jag var lite oartig och sprang ut ett par gånger för att fotografera. Det ligger en bild nu på Instagram, för det visade sig att mobilens kamera var bäst på att fånga färgerna. Jag börjar lära mig att använda den nu och den är inte så dålig. Jag håller på och bli en sån där som pillrar med mobilen hela tiden. Får verkligen se upp med det.

Ha en skön söndagskväll<3 

 

6 kommentarer

 1. Spanaren

  Att du inte la upp den bilden här också?!?! Vi vill också se det vackra som du la ut i Instagram 🙂 Så läckert med att ta in blåbärsris med blåbär *tumme upp* Ser gott och vackert det ni åt men min mage hade nog inte pallat för det eller … Avskyr när folk skräpar och kastar de glas så blir jag ännu argare … brrr )-: Ha det/ kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, självklart skulle jag lagt upp bilden i stället för att skriva så. Sorry! Det var väl snarare så att bilden låg i min mobil och att jag just då inte hade tillgång till den.
   Jag tror din mage hade mått bra av maten… pajen var mild och god, men det där är ju så individuellt. Jag mådde bra och drack till och med lite vin.

 2. Ditte

  Oh, vilken trevlig kväll! God mat, dryck och goda vänner är en bra kombination. Maten så så god ut och fint att det mesta var egenodlat. Härlig presentation av maten! För en äter ju även med ögonen!
  Skall genast titta in på Instagram och se din bild. Och jag kan förstå att dte är lätt att fastna i och med mobilen…
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.