Marja

Den långa resan.

Väntan

”Sommaren vill tänja ut sina varma dagar i det oändliga, för den är övertygad om att värmen gör jorden gott. Men till slut finner den sig i höstens ankomst, som låter jorden vila.”
(Ur Manuskriptet från Accra av Paulo Coelho)

I sista minuten kom jag på att jag inte presenterat augusti månads ord. Ordet är Väntan.

vantan

Vi väntar hela livet på nästa etapp, nästa fas. Vi väntar på att få börja skolan, att bli vuxna, att träffa kärleken, att se världen… Många väntar på att bli pensionerade och så kommer den sista etappen, som få väntar på. Vi väntar på våren, sommaren och semestern, somliga (som jag) väntar på hösten…

Väntan kräver tålamod och även en förståelse för att man inte kan påskynda det som kommer. Man måste först genomleva en fas, innan nästa kommer. Det är livet!

Personligen har jag väntat mycket i augusti… på att få ordning på mitt liv. Ringt, sprungit runt och väntat på post. Först det… och sen det… Tålamod och väntan. Dag för dag. Jag är nästan där och så nöjd att allt ordnat upp sig.

I morgon ska jag hämta mina glasögon. Det paret som har fotokromatiska glas. Det ska bli så skönt nu när jag ska ut och resa igen… åka båt och buss. Ögonen får vila och jag kan njuta av utsikten. Sen ska jag beställa det svindyra paret och då måste jag välja ett par bågar som jag trivs med och som sitter bekvämt på näsan, för de har jag inte råd att byta så ofta.

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Spanaren! Fotokromatiska glas blir mörka och anpassar sig efter hur ljust/soligt det är. Bekväma för mig som har ljuskänsliga ögon. Fungerar inte fullt ut om det är mycket varmt och reagerar när det är mycket kallt ute. 🙂
   Kram!

 1. Judy

  Your words on waiting are so true. Sure hope the glasses are a comfortable fit. When it comes to changing mine I think I’ll just keep the same frames as they fit so well. Enjoy your week! 🙂 Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The glasses were perfect. I wanted to keep my old frames, too, but the optician wanted me to keep my old glasses intact in case something would happen to the new ones. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.