Marja

Den långa resan.

Katten på råttan och råttan på repet…

Lite så kändes det i morse, när jag skulle ringa sjukvården. Först ringde jag min doktor, som var ledig den här veckan, sen ringde jag tidsbokningen/upplysningen, som kunde se i datorn att en remiss för röntgen gått iväg… så ringde jag röntgen, som sa att remissen skickats vidare till Tandläkarhögskolan, jag ringde NUS växel, som efter ett misslyckat försök till slut kunde koppla mig till röntgen på Tandläkarhögskolan och DÄR fanns jag ju i deras dator. ’Så bra’, sa jag. ’då bokar vi en tid direkt’. Fredag morgon kunde de ta mig. Det blir en CT på bihålorna, inte käkleden. Till det behövs en remiss från en tandläkare. Krångelbyråkrati.

Jag har mest ont i käkleden nu. Tror jag. I går kväll fick jag ett riktigt anfall och smärtlindrade innan jag gick och la mig så jag blev alldeles yr. På natten när jag gick upp, gick jag pang in i väggen. Jag kan bara skratta åt eländet.
Jag har i alla fall bestämt att jag inte åker till Stockholm. Jag måste se till att få en utredning gjord så fort som möjligt, för så här kan jag inte ha det.

Jag hade fått ett paket igen, så det blev en uppfriskande promenad till OKQ8. Sen tog jag en omväg hem.
I paketet fanns ett par skor jag köpt på Tradera. Jag brukar inte köpa skor där, men de här kände jag igen. Ett par Ecco walking-skor i min storlek. Verkar inte alls använda. Jag är så nöjd.

ecco

Jag fick dem för ett par hundra, så nu kan jag köpa en stor låda ryska akvarellfärger för pengarna jag ’sparade’. Yippee!

I dag var det bara några plusgrader, men riktigt skönt ute.

hostkonst

Naturens konst

Sen har jag sovit på eftermiddagen och pratat med min kompis i telefon. Lever lite som i limbo.

”Livet är en lång lektion i ödmjukhet”.
(J M Barrie)

Ha en skön tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Comsi comsa

    Men skall detta vara Sverige? Så omständigt, tur du hade ork att sitta och ringa runt.
    Nu får vi hoppas du får veta orsaken och att det behandlas och du blir bra.

    Godnattkram ❤

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag undrar hur länge jag hade fått vänta på en kallelse om jag inte legat på själv. 🙁
      Kram! 🙂

  2. Ditte

    Ja, det vill till att orka med att vara sjuk….Jag blir matt bara av att tänka på alla dina samtal. Men kanske händer något nu. Hoppas!
    Jag kan förstå att du väntar med resan till Stockholm tills du är bättre och blivit genomgången och vet vad som orsakar din smärta.
    bra köp av skor! Och pengar över till annat roligt är helt perfekt.
    Stor kram och hoppas natten blir bättre.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tur att jag är envis och kan tala för mig. Många blir nog överkörda eller sitter tysta och väntar på att någon ska ringa eller skicka ett brev.
      Jag blev glatt överraskad av skorna och behöver faktiskt nya promenadskor. Hade tänkt köpa nya, men sparade nästan tusen kronor. De här ser nästan nya ut… provade och så har de blivit liggande för det är en äldre modell. Men de duger så bra åt mig.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.