Marja

Den långa resan.

En seg dag.

Varför, varför började jag titta på Bron? Jag har inte sett de två första omgångarna, jag tror jag tittade på det allra första avsnittet och bestämde mig för att det inte var något för mig. Jag gillar inte blodiga mord och jag är faktiskt rädd för ondskan i den fiktiva formen. Jag ser inte charmen i att en massa människor dödas på ett bestialiskt sätt, inte ens för en intrikat kod och jag tycker polisen Sara inte är trovärdig i sin diagnos. Jag ser bara ett respektlöst slöseri med människoliv och lyteskomik.
Men nu måste jag se det sista avsnittet och sen blir det inte fler säsonger.

Jag föll för pressen att ALLA tittade på Bron. Att ALLA måste titta på Bron, eftersom det nästan blivit kult. Att jag inte ville känna mig utanför. Att jag inte ville känna mig mindre intellektuell än andra.
Men nu har jag lärt mig. Jag ska gilla ’Så mycket bättre’ och se på hemmafruarna i Hollywood, Miami och Orange County och skita i vad andra tycker om det.

Den här dagen har varit seg. Jag steg upp, åt frukost och satt och tittade ut på gråvädret och hade lätt kunnat gå och lägga mig igen. Det blev en kort tur till Ålidhem för att fylla på i kylskåpet, eftersom jag är upptagen varje dag/kväll veckan som kommer. Varannan vecka ligger alla mina varannanveckoaktiviteter den här hösten. Varannan vecka är nästan tom.
Jag tog en kort promenad i duggregnet bland husen på Ålidhem och letade efter cykelskydd av en viss modell. Jag hade tänkt ta kort på dem eftersom vi håller på och planerar sådana på våra gårdar. Efter en stund konstaterade jag att jag hade gått åt fel håll, så det blev mission not completed.

Umeå kommun har inte haft råd med den sedvanliga ljusfestivalen på ett par år, men Bostaden har satt upp röda fasadbelysningar på Ålidhem. När det är mörkt är hela väggen röd.

fasadbelysning2

fasadbelysning3

Sen har man också satt ljusslingor i en massa träd över hela området, som lyser upp så fint.

God natt mina vänner <3

8 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  För några år sedan började jag titta på teveserier och nu är jag totalt fast. För tillfället ser jag på Supernatural, men där är det nog blod och ondska (men också familjekärlek och vänskap) så det räcker och blir över. Annars är BBC:s Sherlock mästerverket bland mästerverken när det kommer till teveserier!

  Brukar du se på historiska teveserier? Där brukar mord och ondska inte vara så framträdande. Downton Abbey är min bästa verklighetsflykt, det är så skönt att låta sinnet vandra omkring i ett stort engelskt gods i 1900-talets början 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja det finns många bra TV-serier och var och en har sin smak. Vad jag mest irriterar mig på är de förundrade blickarna och kommentarerna jag får när jag säger att jag inte tittar på en viss serie som alla tittar på. Precis som att alla, alla måste läsa en viss bok. Det blir en sorts exklusivitet som tar ifrån en valfriheten.
   Jag älskar engelska serier, som Downton Abbey och Morden i Midsomer går också bra, trots mord. Jag gillar också läkarserier, som Cityakuten och Grey’s Anatomy. Hemmafruarna drar jag oftast till med för att provocera. 🙂
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag läste väldigt mycket deckare när jag var tonåring, men nu har jag svårt för våld och blod. Jag tror nog att du skulle gilla Bron, för det är samtidigt en psykologisk triller… 🙂

 2. Ditte

  Bron har jag inte sett i dessa avsnitt. Tror jag såg den första omgången…Vill helst inte känna mig bunden och jag vet att den sänds på ”Play” men då måste jag se den där. vill helst inte ha några fler måsten i livet. Några är ju dock svåra att undvika.
  Tycker du gör rätt i att se de program du vill se. Du ser ju inte på tv för någon annans skull.
  Belysningen på fasaderna blev vacker och det lyser ju upp i mörkret. Fint!
  Önskar dig en trevlig kväll.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tycker man ska välja vilken serie man börjar se, för det är ju så att man blir fast och måste se hela. Jag är särskilt försiktig med serier i två eller tre delar. Kan man inte se andra delen, var det ju helt onödigt att se första delen. Fristående delar är ju då bäst.
   Jag var väl mest arg på mig själv i går att jag hade lockats att se Bron. 🙂
   Belysningen på fasaderna är så fin och när jag åker genom Ålidhem med bussen på kvällen så är det så magiskt fint med de röda fasaderna och ljusslingorna i träden. Om vi nu får snö blir det rena julstämningen. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.