Marja

Den långa resan.

Gillar raka svar.

lyserigen

Nu lyser alla lamporna i min adventsljusstake igen. Jag bytte ut alla till ledlampor. Sen har jag tagit fram adventsstjärnan i köket och i sovrummet och ordnat lite julstämning i köksfönstret med ljuskoppar och änglar.Ska ta några bilder i dagsljus senare.

I dag har jag varit och tagit influensasprutan. Mornarna är jobbiga nuförtiden, det värker i bihålan och den trasiga framtanden skaver i överläppen. Jag började fundera om jag kanske inte skulle ta sprutan med en infekterad kindtand och ringde vårdcentralen. De skulle ringa tillbaka på eftermiddagen. Too late, too late… så jag ringde till 1177. Åh, vad jag gillar 1177. Jag har fått hjälp med så mycket när jag ringt dit. Och så älskar jag raka enkla svar. Det var precis vad jag fick därifrån: ”Äggallergi och feber är de enda hindren från att ta sprutan.” Tack för det! Innan jag hann lägga på hörde jag hur personen jag pratat med sa till sig själv eller en kollega: ”Åh, vad jag älskar att ge sådan information.” 
För säkerhets skull tog jag febern. 36,1… är inte det väl lågt?

Sen fick jag ett annat rakt svar från min magvän. Jag skickade ett sms att jag kände att jag inte orkade komma till aktiviteten på kvällen (som jag verkligen hade sett fram emot). I stället för att tycka synd om mig eller försöka övertala mig svarade hon: ”Klokt att du känner efter vad du orkar…” Tack för det! Jag blev peppad och behövde inte ha ’dåligt samvete’ för att jag inte orkade.

Och jag skulle inte ha orkat. Efter sprutan for jag ner på stan, för jag hade några ärenden att uträtta. I vanliga fall hade jag stannat kvar och ätit på stan och sedan farit på vår aktivitet, i dag längtade jag bara hem. Träffade grannen som ska flytta och blev bjuden på adventskaffe på lördag. Ska bli trevligt.

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

8 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Raka svar är bra svar! Jag tänker ofta på hur världen skulle bli bättre om vi bara kommunicerade mera med varandra – på alla sätt. Och verkligen klokt att utgå från vad du själv orkar med. Det är något som jag också försöker bli bättre på, och liksom du har jag fina vänner som inte försöker övertala mig utan känner mig och vet hur jag funkar 🙂

    Hoppas du får en fin dag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har alltid haft svårt för tomprat och artighetsfraser. Vet inte hur jag ska svara. Rak kommunikation är bäst. ☺
      Kram!

  2. Ditte

    Vad bra att dina adventsljusstakar är arbetsföra igen. Jag tror nog dte blev väldigt fint! här ska de få komma fram imorgon och kanske upp på lördag. Men det vill till att de lyser…
    Visst är det bra med raka svar och jag håller helt med dig om att 1177 är bra. Lätt att få hjälp och det behövs.
    Influensasprutan har jag inte ens tänkt på….
    Och fint att du tänkte på vad du orkade med och inte vad som kanske förväntades.
    Hoppas nu att tanden och det andra som besvärar dig skall försvinnna som genom ett trollslag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Adventsstaken och de två stjärnorna fungerar perfekt. Jag har tagit influensasprutan i flera år nu, främst för att jag inte har lust att bli liggande sjuk eftersom jag lever ensam. En vanlig förkylning är en sak, men influensan är inte att leka med i den här åldern.
      Kram! 🙂

  3. Tove Olberg

    Du har mycket humor mellan raderna Marja! 1177 använder jag också, ibland är det hej kom och hjälp mig bemötande, men för det mesta blir jag bra bemött. 36.1 är väl önsketemp, först neråt 32 är det fara å färde … för säkerhets skull jo minsann det är bra att gardera sig..
    Kramen från grannstan uppåt!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Tove! Eländet blir lite bättre om man ser det från den ljusa sidan. ☺ Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.