Marja

Den långa resan.

Julgruppskreation

I kväll har jag gjort min första blomsteruppsättning ever. Sista gången på kreativa kursen, där vi har fått prova på olika saker, och i kväll var vi på Blomsterlandet och gjorde en julgrupp. Så här blev min.

julgrupp2

Jag är ju allergisk mot hyacinter och julstjärnor, så jag valde en liten låg skål och minikalanchoe, en vit och en röd. Som extra en ’hjärtan på tråd’ som jag trasslade över, en söt tomteflicka, ett par konstgjorda röda blommor, en kanelstång som jag bröt av på mitten och ett hjärta med God Jul på.

Det var väldigt roligt. Jag köpte också med mig hem en låg amaryllis och värmeljus i plastkoppar.

I natt sov jag gott och har precis pratat med Johanna om våra nattliga (o)vanor. Hon hade ju varit ute på mitt Instagram mitt i natten då inte heller hon hade kunnat sova och fått ’mammalängtan’.
I dag gick det bra att ta itu med röran, men så kärvade byrålådan där jag bl.a. stoppar in alla mina akvarellmålningar. Jag blev tvungen att tömma den och så hade jag en osorterad hög på golvet igen. Den lilla målningen med fullmånen som jag hade saknat föll ner på ett stilleben och la sig över en misslyckad detalj i den målningen. Så talande på något sätt. Här har jag plockat i högen lite, men fullmånen ska få vara framme nu.

rorapagolvet

 

I morgon ska jag till tandläkaren och fixa framtanden. Wish me luck!

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker julgrupp! Så personlig! Du har verkligen sinne för det här.
  Och tomteflickan är så fin!
  Så skönt att du sovit bra i natt, betyder ju mycket för välbefinnandet. Kanske var det därför du tog tag i det som du tyckte var ”rörigt”. Bra jobbat! Och säkert var det en mening med att målningen med fullmånen skulle ramla ner…
  Hoppas det gått bar hos tandis!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! När jag kom hem upptäckte jag att den lilla tomteflickan ju hade en liten tomtepojkevän här hemma som väntade på henne. Då förstod jag varför jag valde henne. 🙂
   Det gick bra hos tandläkaren, framtanden blev lagad och på måndag ska vi dra ut den onda tanden.
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.