Marja

Den långa resan.

Vasaplan nr 25/ 2015

Nu var det länge sedan jag påminde om tidningen Vasaplan (till stöd för utsatta människor i Umeå). Lovar bot och bättring. Årets sista nummer har precis kommit ut och det är precis så fullmatat och intressant som alla tidigare nummer.

vasaplan25

På omslagsbilden ser vi vår alpina världsstjärna Maria Pietilä Holmner som också blir intervjuad i en artikel i tidningen.

”Ett gott liv som vilar på trygghet” är rubriken på chefredaktören Kent Lundholms ledarspalt och det är precis vad temat är i tidningen. Vi blir tagna till ett flyktingboende, får läsa om ensamkommande flyktingbarn, blir påminda om de romska tiggarnas situation.

vasaplan25(4)

På mittuppslaget finns en stor bild av den fantastiske fotografen Magnus Wennman som arbetar på Aftonbladet och som befann sig vid ungerska gränsen då de största flyktingströmmarna kom. De bilder han skickade till Fotografiska muséets Instagram under den veckan nådde oss långt före massmediernas nyheter.

vasaplan25(3)

Underbara skådespelerskan Karin Larsson med sin ’Tantteater’ är också med. Tantteatern vill ”ge den medelålders kvinnan kropp och röst på scenen” och jag kan intyga att den är underhållande, full med humor och med stor igenkänningsfaktor.

vasaplan25(2)

Jag läste med intresse om Soroptimisterna, en världsomspännande kvinnoorganisation som arbetar för att stärka kvinnors roll i samhället. Fantastiskt. Måste erkänna att jag inte kände till dem.

Det finns mycket mera att läsa i tidningen, som endast kostar 40 kronor (jag brukar ge 50). Köp den och du bidrar till ett ’gott liv som vilar på trygghet’ för så många som behöver det.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Tove Olberg

    Det är goda tidningar som ges ut med information och kunskap om utsattas situation.
    Tantteatern känner jag till, de har haft en förställning på Nordanå här i stan, De är duktiga och det är en härlig företeelse med tanter och teater!
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Den här tidningen håller dessutom en mycket hög kvalitet i texterna och bilderna, så jag tycker att det är en bra och billig investering för en själv, förutom att man kunnat göra mycket för de utsatta med pengarna man fått in.
      Jag älskar Tantteatern och försöker gå på alla deras föreställningar.
      Ha en skön Lucia! Kram!

  2. Ditte

    Tidningen ”Vasaplan” har jag ännu inte sett eller köpt, men jag skulle gärna göra det. Vilken fin tidning det verkar vara. Och ”Tantteatern” verkar spännande, Hoppas jag vid tilllfälle kan se någon föreställning.
    I Stockholm finns en liknande tidning, ”Situation Stockholm” som jag köper då den kommer ut och även den är mycket givande både vad gäller foton och reportage.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vasaplan säljs nog bara i Umeå. Jag brukar också köpa Situation Stockholm när jag kan och tycker den är intressant. De tidningarna är ganska lika.
      Tantteatern är bra. Karin Larsson är en profil inom de fria tetergrupperna i Umeå. Hon är också med i Ögonblicksteatern och regisserar barn och ungdomar. Så härligt naturlig!
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.