Marja

Den långa resan.

Krispiga ekomorötter.

morot

Köpte ’krispiga ekomorötter’.

Hela lägenheten luktar kålrotslåda. Den här gången använde jag havregrädde, havremjölk, mjölkfritt margarin och bytte ut skorpsmulorna mot sesamfrön. Det blev en annorlunda smak.
Sen har jag hackat ihop en ’rosolli’ och sitter nu med rödbetsröda fingrar. Varför tar jag inte på mig tunna plasthandskar? För att jag inte ids.

Jag drömde inte om den hemska tomten, men jag drömde andra mardrömmar. En har jag funderat på hela dagen. Någon hade sålt de fina pärlhalsbanden jag ärvt efter min syster. Denna någon (som jag inte kände igen) satt vid ändan av bordet och berättade helt lugnt att hon hade sålt halsbanden, eftersom jag aldrig använder dem. Jag vaknade och var så upprörd så jag var tvungen att stiga upp och gå runt ett varv.

julbukett

Jag fick hjälp att binda en bukett av de buntblommor jag valt. Stora nejlikor, mörka och vita chrysantemum, några gröna spännande bollar och långa silversprejade ris. En Marja-bukett, som jag sen gick med till den här personen som jag knappast känner. Han blev överraskad och glad. Mission completed… och jag kände mig glad i hjärtat.
Det blev några silvriga kvistar över, som jag kan dekorera med här hemma.

Nu ska jag plocka undan lite, men får nog vänta med dammsugningen tills i morgon. Klockan börjar bli mycket.

Ha en lugn julaftonsnatt <3

 

 

3 kommentarer

  1. Paula i pörtet

    Hej, trots att jag är över 60 år har jag aldrig tidigare firat julafton någon annanstans än hemma med min familj, förutom ett par gånger då exet och jag åkte bort över jul! Så det var sannerligen dags! Det roliga var att jag som bestämt mig för att strunta i julmaten, förutom skinkan och sillen, först fick en jultallrik som inte gick av för hackor av samma granntjej som förärade mig ölpavorna Hon jobbar på restaurangen på fritidsanläggningen och plockade ihop så mycket gott till mig. Och igår hos väninnan väntade ett helt julbord! Väninnan skulle åkt till barnen i Stockholm men sen blev hon krasslig och hostig o ville inte åka. Det gynnade mig kan jag säga. Kålrotslåda blev det dock ingen i år. Din variant lät mer som en riktig vegansk och inte bara vegetarisk. Tänk, ett par år sålde jag hemlagade finska lådor, både kålrot, morot, potatis och leverlådor. De hade strykande åtgång! Leverlåda gillar jag, den kanske man skulle göra en vacker dag, behöver ju inte vara till jul direkt.
    Trevlig fortsättning på helgen, nu börjar Fröken Friman, den kan man inte missa!
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Har just tittat på Fröken Friman. Jisses vad bra den är, fast jag tyckte att doktorn hade en misstänkt modern topz när han tog proverna på benet. 🙂
      Du verkar ha haft en fin jul trots allt. Jag har firat på många olika sätt och till och med suttit ensam (och sjuk) ett par julaftnar. Min kålrotslåda blev vegansk, för det var en vegan med i sällskapet. Jag mosade den med stavmixern, så den blev alldeles för ’mosig’, det är ju godare med lite bitar kvar.
      Ha en god fortsättning på helgdagarna! Kram! 🙂

  2. Pingback: Finsk Kålrotslåda Vegan – AEAR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.