Marja

Den långa resan.

Skön halvfart.

mysigt2

Nu har jag tänt alla ljus igen och snart ska jag krypa upp i soffhörnan och mysa lagom till Fröken Frimans krig. I första avsnittet hakade jag upp mig på en detalj som jag inte tyckte var tidstypisk, nämligen topsen som doktorn använde när han tog prov på såret på benet. Hade man långa topz då?

Lugnet sprider sig. Det är alldeles tyst i huset, det verkar som de flesta (ungdomarna) är bortresta. Jag själv går på skön halvfart. For en vända till Jysk och Rusta. Jag älskar Ultras app där jag kan se när bussarna kommer till olika hållplatser, så jag kan planera byten utan att behöva vänta alltför länge.
På Rusta handlade jag diskmedel, maskindiskmedel, duscholjor, tandkräm, deodorant, pappersnäsdukar, bomullsrondeller, mörk choklad, jordnötter, mikro-popcorn m.m., så nu är förråden fyllda. På Jysk köpte jag stora plastunderlägg som jag använder som skydd för bordet när jag pysslar/målar.

mysigt3

 

Ha en skön söndagskväll<3

10 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Jäklar , Marja , du har hökögon ! Det där med topsen i Fröken Friman tänkte jag inte på … Men du har naturligtvis rätt .
    God fortsättning !

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag satt och njöt av att allt var så tidstypiskt och så såg jag den där topsen… blev lite osäker för något liknande hade de väl inom sjukvården när de skulle ta prover.
      God fortsättning! Kram!

  2. Ditte

    Visst är det skönt när det är tyst och stilla. Jag har blivit mer och mer känslig för ljud…Vill gärna ha det tyst.
    Här i stan använder jag SLs app och den fungerar också bra med att se bussarna och är de kommer. Men förseningar är ju vanliga för det är mycket trafik.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, förseningar får man alltid räkna med…
      En fin kväll till dig med! 🙂 Kram!

  3. Paula i pörtet

    Hej, allt du handlat på Rusta handlar jag på Dollar Store. Plus lite mer, nämligen djurmat. Där finns billigare torrfoder och även blötmat till katterna. Rusta är ett litet snäpp dyrare, men ganska marginellt. Brukar få lifta med exet till stan för att fylla förråden, är det enstaka grejer så får han handla åt mig. Jag har ju bara en buss om dagen till stan, eller okej två då, men den första går kvart över sju och vad ska jag göra i stan klockan halv nio då inget har öppnat! Nästa buss går kl 10 och det är en beställningsbuss. Om man inte ringt och bokat får man inte följa med! Ja jisses…
    Nu vill ju inte jag lämna Blinka hemma ensam och jag kan inte ta med henne i affärerna heller så det är allt lite krångligt. Jag ser fram emot att kunna ta sparken till affären på byn snart, gick idag och testade vägen. Det ligger ingen is under den nyfallna snön men när väl bilarna har åkt ett tag så lär det bli glatt och halt. Så skönt att slippa bära kassar eller ryggsäck.
    Önskar dig ett gott slut på året/Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi har ingen Dollar Store i Umeå, men ÖB och något annat på andra sidan stan. Sen finns det så mycket annat att titta på på Rusta också och så ligger Jysk bredvid. Det brukar bli en trevlig utflykt. 🙂
      Vi har ingen snö än… Kram! 🙂

  4. Freja

    …fast när jag kollar på nätet kan jag bara hitta att den uppfanns av en tysk 1923… Långt senare än 1906 som fröken friman utspelas i…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.