Marja

Den långa resan.

Oops!

oops

Första försöket att göra Oopsies föll inte så väl ut. Jag ville ha något lätt till mitt kvällste och tänkte att jag skulle försöka… Jag hade ett recept med bara ägg och Piladelphiaost… vitorna ska vispas hårt, men det verkar som röran med gulorna och osten var för lös. Nu har jag googlat runt lite och hittat ett recept med andra proportioner på ingredienserna + lite fiberhusk till nästa försök.
Det är inget fel på smaken och jag tänker äta de här med lite skinka på till mitt te.

Nu är det kallt. Just nu är det -22,7 grader på min balkong, men i Kiruna har det varit -34 grader i dag. Hoppas det blir varmare tills jag ska fara dit.

Jag har städat bort julen och lagt mina julsaker varsamt i sina lådor med silkespapper om. Den här gamla lådan har det funnits en docka i en gång för länge, länge sedan. Den har hängt med och har ett genomskinligt lock, så det inte känns så instängt för tomtarna och änglarna.

julsaker

I sovrumsfönstret bytte jag ut stjärnan mot en liten lampskärm… ’all världens barn’ behöver verkligen ljus nu. Jag hittade en fjäril som jag pimpade den enkla skärmen med. Jag måste ha en smal skärm så att jag kan dra för gardinerna till natten. Det får duga.

lampa2

lampa

Jag har faktiskt inte varit ute i dag. Tänkte gå ut med soporna, men väntar tills det blir dagsljus ifall låset till molucken har frusit igen. (Måste komma ihåg att köpa den där låssprayen.)

Jag tittade på reprisen på ’Sommarpratarna’ i förmiddags. Så bra samtal! Mattias Klum överraskade med sin klokhet och jag fick mycket att tänka på medan jag pulade på med mina julsaker. Började till och med prata högt för mig själv. Programmet går att se på Svt Play.

Ha en lugn trettondagskväll <3

2 kommentarer

 1. Comsi Comsa

  Jag har varit ute och frös benen av mig, händerna med…
  Har tagit bort all jul förutom ljus-gardin i fönstren. De lyser så fint så jag behåller dem till måndag.
  Jag ser många program på SVT play och det är toppen…

  Brödet ser gott ut läcker färg. 🙂

  Kram på dig ❤

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   ’Brödet’ smakade bra… jag la två på varandra och skinka emellan. Lätt och utan kolhydrater, smakade mest luft och äggvita. 🙂
   I morgon ska jag nog gå ut. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.