Marja

Den långa resan.

Elitsinglar.se (Bloglovin’)

Min bloggkompis här på Vk.se, Grandmother, har skrivit ett så bra inlägg i dag med avstamp i TV-reklamen för Elitsinglar.se
Gå in och läs och peppa henne med en tummen upp eller kommentar.

Jag har också länge retat mig på den där reklamen, där en man eller en kvinna säger sig leta efter ’singlar med nivå’. Mannen vill ha en kvinna som är på samma intellektuella nivå som han. Det borde väl inte vara så svårt? Däremot kan det ju vara svårt att hitta en kvinna med samma taskiga attityd och det är väl det denna dejtingklubb går ut på… att para ihop egoistiska snobbar med taskig attityd till sina medmänniskor. De stackarna verkar ha svårt att hitta någon, för de går omkring i livet och biter sig själva i svansen hela tiden.

Sen undrar jag: Vem ställer upp och gör en sådan här pinsam reklam? Han/hon får antagligen mycket bra betalt.

Sen undrar jag också: Kan man inte anmäla reklamen för att man medvetet utesluter en stor grupp… icke-elitsinglarna? Det är ju en av härskarteknikerna, fast det är tyvärr inte åtalbart.  Än. Men omvänd rasism då?

Nu ska jag sluta svamla. Iväg med er till Grandmother och applådera henne!

God Natt mina vänner <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Tack Marja för denna rekommendation! Jag har läst och kommenterat. Stor applåd från mig också till ”Grandmother”.
  Jag ser helst inte på reklamkanalerna om jag slipper…just p.g.a. reklamen och det finns en hel del jag inte gillar.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Grandmother har skrivit så bra i dag igen. Jag har rekommenderat både henne och UnderbaraClara i dagens inlägg.
   Reklam kan verkligen reta gallfeber på en och man fattar inte att det läggs ner så mycket pengar på så dålig reklam med konstig humor m.m.
   Kram! 🙂

 2. Paula i pörtet

  Hej, jag reagerar precis som du på reklamen, den är ju vidrig. Och den torra tråkiga mannen utan minsta leende, alldeles gravallvarlig som en staty, ingen humor, ingen värme….ingenting!
  Det finns ju en kvinnlig motsvarande roll och hon är inte mycket bättre. Vad jag kan förstå är att vissa datingsidor säkert är mer eller mindre dekadenta, mest platser för att hitta kopuleringspartners, men för den skull är ju detta försök väldigt högtravande och diskriminerande. Ibland har jag tänkt att det var synd att inte internet fanns då man var singel för tjugo år sen, hade varit skoj att nätdejta. Nu när chansen finns saknas lusten totalt. Men, jag känner många som funnit sina älsklingar via nätet, inget illa om det. Bara vi slipper elitsinglar…hehe
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig känt någon lust att leta efter någon på nätet. Vet inte riktigt varför… kanske är jag för feg. 🙂 Men jag vet också några som har träffats på nätet och är lyckliga. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.