Marja

Den långa resan.

Fototriss: Träd

Träd kan bli väldigt personliga för mig och jag kan fotografera samma träd om och om igen. Den här gången väljer jag att visa tre träd jag fotograferade på Söder i Stockholm strax innan min lilla kamera, som jag saknar enormt, blev stulen.

Plötsligt såg jag ett litet Magnoliaträd på väg till tunnelbanestationen. Det var planterat på en upphöjd plats, så man fick höja blicken för att se det. Jag hade hastat förbi flera, flera gånger förut och inte sett det.

magnolium

På kyrkogården i slutet på Katarina Bangata växte skotten ut som små kjolar på de här träden. Jag vet faktiskt inte vad det är för träd. Har försökt googla, men hittar inte just den bladformen. Någon som vet?

kjolpatradet

 

Min favorit på samma ställe, vackert som ett konstverk.

torrttrad

Fototriss

Ha en skön söndag <3

9 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    Underbara bilder! Det är svårt att se vad det är för sort på mittenbilden då bilden är för liten! Härifrån ser det ut att vara en Kastanj men som sagt, bilden är för liten för att egentligen se!

    Ha en fortsatt skön söndag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Anneli! Jag funderade också på kastanj, för det fanns kastanjer där omkring, men jag tycker bladen är för små och de andra träden blommade… Ska kolla i verkligheten nästa vår. 🙂
      Ha en fin söndagskväll!

  2. Ditte

    Vackra träd är det och en fin Triss. Dessutom finn dessa träd i mina hemtrakter.
    Så trist med din kamera och allt det andra som blev stulet. Verkligen!
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Magnolian blev jag så förvånad över att jag aldrig sett den förut, men den kanske inte blommar så länge. Det här var alldeles i början på juni…
      Ja, det var trist med kameran och inte minst alla bilder jag hade i den.
      Kram! 🙂

  3. Hosting

    En helt vanlig bostad i Georgia, med ett helt vanligt trad med den karaktaristiska spanska mossan som hanger fran grenarna, och sa den helt vanliga postladan. Vanligt for dem, men valdigt ovanligt for mig. .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.