Marja

Den långa resan.

Rimfrostdag.

Jag somnade till på soffan och vaknade av ett obehagligt ljud. Mobilen hade laddat ur sig och gav upp ett sista dödsskrik innan den dog. I morse la mobilkameran av, meddelade bara kort att den inte fungerade. Jag har inte kunnat filma direkt i Instagram de senaste dagarna, vilket jag trott berott på det kalla vädret. Så irriterande!
Efter laddningen var skärmen fortfarande svart och jag svor en harang på finska, men kom sen på att mobilen ju hade stängt av sig. När jag fått på den och krånglat med pinkoden… fungerade allt perfekt, till och med kameran. Att jag aldrig kommer ihåg det där gamla rådet jag fick på jobbet… när datorn krånglar, stäng av och slå på. Hade ju kunnat prova det i morse när kameran inte fungerade.

I morse vaknade jag till en rimfrostklädd värld som gnistrade i solskenet. Jag brukar gå från fönster till fönster och ta in allt det vackra. Vilka underbara upplevelser naturen bjuder på utanför mitt fönster!
På väg till Hälsocentralen tog jag några bilder på de vackra björkarna. Från bussen såg jag att oxelträden på Ålidhem fortfarande hade kvar sina bär, som nu hade förvandlats till vackra rimfrostkristallblommor. Hade jag haft tid, hade jag stigit av bussen och tagit nästa.

rimfrost7

 

rimfrost4

rimfrost5

rimfrost2

Besöket på Hälsocentralen gjorde mig lite nedstämd. Jag mår inte alls så bra som jag tror. Infektionen i käken och mitt oregelbundna liv är troligtvis orsaken, så nu måste jag främst ta mina mediciner, äta regelbundet och sova mer och regelbundet, samt prioritera skogen och sjön före TV:n och datorn. Jag sover alldeles för lite och det är tydligen viktigt.
Ok, det där ska nog ordna sig, men jag blev besviken, för jag trodde att mina värden skulle vara bättre.

Sen for jag direkt ner på stan för jag skulle träffa tre f.d. arbetskolleger. Före det hade jag tänkt hinna in på Telia med mobilen (för att kameran inte funkade), men där var det så många före mig i kön, så jag avstod.
Det var jättetrevligt att träffa kollegerna igen och få en liten uppdatering. Eftersom vi var på en pub, beställde jag Fish and chips. Fisken var tyvärr lite degig inuti, men potatisen var supergod.

fishnchips

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

 

4 kommentarer

 1. Freja

  Så vackra rimfrostträd! Det är så fint när träden får sin vinterklädsel. Hos oss ska det bli plusgrader nu, jag hoppas det inte hinner börja slaska bara…

 2. Ditte

  Vilka vackra bilder! De ser ut som tagna ur en sagobok.
  Vilket tråkigt besked! Men samtidigt så kanske de förslag du fick kan göra att du kommer att må bättre. Hoppas. Och sömnen är ju viktig!
  Så trevligt att träffa f.d. kollegor och jag kan förstå att ni had emycket att prata om.
  Kram och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Med jämna mellanrum glömmer jag att jag måste ta hand om mig själv. Bra att få en påminnelse, om än lite brysk. ☺
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.