Marja

Den långa resan.

Vad är det som händer?

I dag blir det bara en kort hälsning via plattan, eftersom min dator vägrar internet.

Dagen har gått så fort och jag har bara hunnit pyssla med min loppis. I kväll var jag och fyllde mitt bås och på fredag ska jag åka dit med mera grejer. Jag verkar ha hur mycket som helst och det känns befriande att bli av med det onödiga. Det jag inte får sålt, kommer jag att ge bort.

Medan jag har pulat på har jag haft tid att tänka. Just nu är det bara olustiga saker i mitt huvud, som det danska förslaget att konfiskera värdesaker från flyktingarna. Så kränkande att bara ta någon annans ägodelar, kanske ett kärt minne eller det enda man fått med sig från det liv man tvingats lämna. Jag vet inte hur jag skulle reagera om jag skulle bli avtvingad något som jag äger.

Och så förslaget att flyktingarna ska få mindre bidrag och sämre sjukvård än andra. Som om de vore mindre värda som människor. Vad var det vi kallade en sådan människosyn?

Samma sak med EU-migranterna (tiggarna) i Umeå, som inte har någonstans att ta vägen med sina husvagnar. Kommunen säger att de inte kan särbehandla någon grupp och hänvisar till jämlikhetsprincipen. Javisst, men när en kommunmedborgare blir hemlös, kan man hänvisa hen till socialtjänsten, vilket inte går med ’icke önskvärda’ personer som vistas i kommunen. Man utesluter alltså en grupp människor och sover gott om natten.

I vanliga fall skulle jag bli arg… nu blir jag bara ledsen och orolig och ännu mera ledsen. Vad är det som händer?

Ha en lugn torsdagsnatt!

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att paddan fungerar i alla fall….
  Skönt med loppisen så att du får mer plats hemma och en god tanke att skänka bort det som inte säljs. Finns ju många som blir glada över detta.
  Just nu tror jag inte vare sig en del kommuner eller regeringen har någon koll på vad som ska göras eller hur det tänkta mottagandet av flyktingar/immigranter ska ske.
  Och det danska förslaget verkar helt sanslöst. Har man inte tänkt alls? Troligen inte.
  Umeå verkar vara i blåsväder på nytt och det är ju inte första gången tankar hos politiker har varit märkliga. Puh, man blir trött….
  Stor kram och många tankar till dig från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja skönt att jag har paddan, för man blir ju alldeles ställd när man inte kommer ut på nätet. I dag fungerar allt igen. 🙂
   Kram! 🙂

 2. grandmother

  Jag delar dina känslor. Vad ska det bli av vårt samhälle? Vad är det som vi lämnar vidare till våra barn och barnbarn. Ibland ryser jag när jag tänker på mina barnbarn som växer upp i allt detta…. om jag kunde skulle jag bädda in dem i bomull och bära dem med mig… kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är väldigt mycket vi och dom nu och lagar framför människor…
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.