Marja

Den långa resan.

Att stirra in i skogen.

manipulerat

Manipulerade polska äpplen för 10 kronor styck. Nej tack! I julas stode det God Jul på dem och de här har väl blivit över från Alla hjärtans dag. Snart får vi väl se Glad Påsk på dem… b.t.w. så har påskmusten redan kommit ut i affärerna.
Lite nyfiken blir man ju hur de gör. Det kanske finns något på google eller youtube.

Jag for till Strömpilen och handlade i dag. Ena hjulet på dra-maten lossnade hela tiden och jag tänkte att nu måste jag skaffa en ny, men sen såg jag att det skulle låsas med en spärranordning. Jag är envis och ganska praktisk och det är jag glad för. Nu hänger den kära vagnen med ett tag till i alla fall.

Det var jämngrått på himlen i dag. När jag steg av bussen på Carlslid, såg jag en strimma av ljus, en reva av hopp och genast blev det lättare att gå hemåt.

spricka

Skogen vid cykelvägen var så där vintrigt vacker och jag stannade till och stod och stirrade in i den ett bra tag. Jag kan stå och titta länge, länge, inte för att skanna av, utan mera för att tanka in direkt i själen. Det är stor skillnad på att läsa en text och titta på havet eller in i skogen.

vinterskog

vinterskog2

vinterskogen

vintervag

Sen lagade jag köttfärsbiffar med gräddig sås (Oatly) till exet och mig, kokade små potatisar och fixade en stor grönsallad. Gott och rejält. Jag gillar att laga mat när jag har sällskap till matbordet.

Ha en lugn lördagsnatt <3

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  De manipulerade äpplena klarar jag mig utan, men kanske är det några som köper dem.
  ”Dra maten” är ju väldigt praktisk och ännu bättre om alla hjul fungerar så skönt att du fick till det.
  Vi använder vår här då och då och är tacksam över att det finns fyra hjul så att den är lätt att dra upp och nerför höga trottoarkanter.
  Jga tyckte mycket om dina vackra trädbilder och precis som du säger är det fint att stå och ”tanka in”. Det är så jag gör när jag sitter vid havet.
  Mysigt att laga och äta när man är fler och det lät väldigt gott.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Har ni fyra hjul på dra-maten? Jag har bara två, men det är viktigt att de är stora så att man kan dra den i alla väglag och upp- nedför trottoarkanter.
   Jag tänkte på dig och havet när jag skrev om att tanka intryck. 🙂
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Så onödigt med att göra så med äpplena. 🙁
   Maten var enkel, men den smakade gott. Kanske beroende på sällskapet. 🙂
   Ha en fin helg! Kram!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Jo dom där äpplena har jag också sett, blev nyfiken och googlade på det, hittade detta: ”God Jul”-äpplen görs genom att en kliché klistras på äpplet medan det mognar, så att texten blir röd och skalet runt omkring inte kan få färg”. Pillerjobb, med andra ord 😀 Ha en fin lördag! //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag googlade också på det. Så onödigt att göra så…
   Ha en fin helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.