Marja

Den långa resan.

Jag fick ett dansgolv.

eldigaigen

Av någon anledning valde jag eldiga tulpaner den här veckan också. Utbudet på färger var inte så stort så jag valde utan att tänka på variation. De här är verkligen fina… jag ställer dem på golvet vid balkongdörren, där det är lite svalare, på natten och ger dem nytt kallt vatten varje morgon. Ibland får de festa på ett par isbitar.

Jag googlade på de där äpplena jag visade i går. När de har kommit en bit in i mognadsprocessen, klistrar man en schablon (om man vill ha röd text) eller bokstäver och tecken (om man vill ha gul text) på den sidan där solen skiner mest. När äpplena mognar från gula till röda, får man texten i avvikande färg. Då måste man ta bort schablonen eller bokstäverna från varje äpple. Vilket pyssel! Inte konstigt att äpplena blir dyra… egentligen är 10 kr styck billigt med tanke på arbetsinsatsen.
Helt onödigt tycker jag i alla fall att det är, både kreativitet och arbetskraft kunde användas på bättre sätt.

I dag for jag ner på stan en sväng. Den lilla halogenlampan i hallbelysningen hade gått sönder och jag hade ingen hemma. Det blev ett besök på Clas Ohlson, Indiska, apoteket och Konsum. Jag skulle köpa ett par stora blodapelsiner… de var inte billiga, 26:90 kr/kg, men när jag vägde dem stod det 34,90 kr på vågen. Jag påpekade det för en anställd och hon erbjöd sig att hjälpa mig vid kassan, men jag ville använda självscanningen och tackade nej och sa att jag köper något annat i stället. ’Jag gillar inte när det blir så här’, sa jag, ’och då får det vara… tyvärr.’ Jag plockade några Mineolas i påsen i stället, men kände mig som en surkärring.

Förutom att lampan gick sönder, har någon suttit sönder en stol i helgen. En gammal stol med rottingsits från IKEA. Jag har känt att det knakat i rottingen när jag suttit i den, men nu var det som att den torkat till fnöske och släppte från ramen. Jag hade två stycken och nu ser jag att jag inte behöver mer än en, förutom soffan. Plötsligt fick jag mycket mer utrymme, ett litet dansgolv till och med. Den andra stolen knakar också betänkligt, men om en vecka öppnar IKEA här i Umeå och jag har redan tittat ut en liten nätt stol med skinnsits som jag vill ha.

Eftersom jag tror på att två liknande händelser för med sig en tredje, väntar jag med spänning på den tredje saken som ska gå sönder.

I kväll tittade vi på Melodifestivalen och jag vet inte vad jag ska säga…

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. grandmother

  Jag såg inte Mello igår så jag vill gärna höra din kommentar. Var det bra, dåligt eller uselt? Det kanske var jättebra?:) Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var ’sådär’ skulle jag vilja säga. Det har ju förstås med åldern att göra, men majoriteten av artisterna är okända för mig och tekno- och housemusik är inte schlager, tycker jag. Sen är jag lite less på alla uttagningar… det blir väldigt långdraget, inte alls spännande, men jag antar att de bästa låtarna utkristalliseras till finalen och så hittar man en låt som är bra. 🙂
   Kram! 🙂

 2. Ditte

  Vilka vackra tulpaner! Och ovanliga i färgen. Det där med isbit ska jag prova. Här har vi inga tulpaner så de får jag vänta med tills jag ommer hem men det finns annat njutbart i stället.
  Jag förstår dig precis i situationen på ICA och hutlöst dyrt för blodapelsinerna. Bra att du inte tog dem. Ibland känns det som om butikerna vill köra upp en. GRRRRR….
  Trist med stolen osm gick sönder men de kan kansk einte hålla hur länge som helst. Fint med IKEA så du kan köpa den stol du tittat ut.

  Mellon såg vi också, men trista låtar i stort tyckte jag. Gina , Jonas och Schyffert var ju bra.
  Önskar dig en trevlig kväll.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Tulpanerna lyser upp och börjar de sloka är ett par isbitar i vattnet faktiskt bra. Det får dem att resa sig upp igen.
   Stolen var ganska gammal och inte så dyr från början, så förlusten är inte så stor. Nu får jag ju en anledning att köpa en ny. 🙂
   Mellon var ganska slätstruken. Exet och jag konstaterade att vi börjar bli gamla, för de flesta artister är helt okända för oss. 🙂 Men det kommer nog att bli bra till slut. Det gör det ju alltid. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.