Marja

Den långa resan.

IKEAs reklamkupp.

På fredag öppnar IKEA här i Umeå och det märks lite här och där i stan. En busslinje har redan börjat gå ut till shoppingområdet och exet berättade att anslutningsbussen från Vasafärjan gick en kringelkrok ut till IKEA. Man kan alltså ta färjan från Vasa till Umeå och åka direkt ut till shoppingen och tillbringa dagen där i stället för i centrum.

I dag såg jag en kul direktreklam. I busshållplatsen vid Turistbyrån hade man svept in bänken i två konstgjorda fårskinn från IKEA. Prislappen hängde kvar, så att det inte skulle råda någon oklarhet varifrån de kom.

ikeareklam

Kvinnan som satt på den mjuka och varma bänken hade dock inte fattat att det var IKEA-reklam. Det ska till en fotograf för att se detaljerna.

Jag kommer inte att fara dit ut till invigningen. Dels ska jag dra ut en tand igen på torsdag, dels gillar jag inte folksamlingar, så jag väntar nog några dagar. Många jag känner säger samma sak, så det kan hända att det ändå blir trängsel, vilken dag man är far dit ut.

Jag var och klippte mig hos Anders i dag. Som vanligt var det trevligt och han är faktiskt den första som tyckt (sagt) att mina nya glasögon är snygga. Han tyckte faktiskt de var riktigt snygga. Jag är lite besviken för att inge reagerat positivt tidigare… jag har påpekat själv att jag har mina nya glasögon på mig och fått en snabb blick och ett ’aha’. En av mina vänner sa faktiskt lite förstrött att ’ ja, de ska ju se ut så där nu för tiden’. Nu ser de inte ut på något särskilt sätt, bara att bågarna är svarta.

Om jag har tid, brukar jag åka en hållplats för långt och sedan gå tillbaka till Anders. Då får jag gå genom en liten park, som kallas för Döbelnsplan. Det finns en Döbelns park inne i centrum också.
På somrarna finns det en liten fontän i parken och vackra blomrabatter. Nu finns det bara kala träd som jag i och för sig tycker är fina.

dobelnsplan

Efter klippningen brukar jag promenera in till centrum, förbi kyrkogården och raka vägen längs Kungsgatan. Snön har körts upp i väldiga högar, vita eller bruna. De bruna kommer väl av att gatorna hyvlats.

snoistan

snohogar

snoistan2

Ha en trevlig måndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Trevligt med IKEA i Umeå och jag tror det är en god idé att vänta med besöket där. Och helger tror jag helt man ska undvika. Kul idé med fårskinnet, men det vill till att som du vara observant för att se detaljerna.
    Roligt att se bilder från Umeå och jag ser att det fortfarande är vinter, men fint är det.
    Att åka en hållplats extra är ju bra för då kommer det en trevlig extrapromenad på köpet.
    Fint att du har en så bra frisör och extra roligt att han både såg och berömde dina nya glasögon.
    Här njuter vi nu av det fina försommarvädret som är tillbaka efter några dagars paus.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag ska ta en heldag när jag åker ut till IKEA, men jag har inte bråttom. 🙂 Kram! 🙂

  2. Paula i pörtet

    <Men oj så jag nu blev nyfiken. Vill se dina nya brillor! Jag köpte nya för ett litet tag sen och konstaterade kasst efteråt att de var nästan likadana som mina tidigare…ingen större skillnad, jag som verkligen ville sticka ut!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag ska se om jag får till en selfie. 🙂 Det är absolut inget speciellt med dem, förutom att de är svarta och därför syns lite mer. Jag har haft rödbruna bågar i flera år och min dotter tyckte jag skulle ha svarta igen. 🙂 Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.