Marja

Den långa resan.

Följer alltid magkänslan.

istapp

Klarblå himmel och takdropp = vårkänslor. Det här är utanför Myrornas butik i dag.
De sålde alla pocketböcker för 10 kr och alla andra böcker med 50% rabatt. Jag köpte Thomas Tranströmers samlade dikter i pocket, som jag ska ge bort, en bok om digital fotografering och Berlitz lilla reseguide till Prag. Verkar som jag är sugen att åka dit.

I natt hände något konstigt igen. Kl 00.30 fick jag för mig att jag skulle gå ut och titta på fullmånen. Jag brukar inte gå ut på gården på natten, men nu kändes det som att jag var tvungen att göra det och jag brukar följa min magkänsla, så jag drog på mig täckbyxorna, jackan och skorna och sen hittade jag inte min nyckelknippa. Den hängde inte i nyckelskåpet, där jag alltid hänger upp den så fort jag kommer in. Jag letade i kappfickorna och på andra ställen och hittade den till slut i låset på utsidan av dörren. Där hade den hängt i flera timmar och ingen hade ringt på och berättat det. Taskiga grannar. Det händer andra ibland och jag ringer alltid på och påpekar det.
Det var alltså meningen att jag skulle går ut, så att nycklarna inte skulle hänga där hela natten. Verkade som min hjärna kom ihåg att jag hade tappat posten på golvet när jag öppnade dörren och då riktade min uppmärksamhet på att plocka upp den. Kroppen kom ihåg att jag inte hade hängt upp nyckeln som vanligt.

Fullmånen var fin, så det var väl värt att gå ut.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt att komma över Tomas Tranströmers samlade dikter. Jga har ett par samlingar av honom och tittar i dem då och då. Din reseguide till Pragh får du säkert användning för. Detta är en stad jag verkligen rekommenderar ett besök i.
  Vilken ingivelse att vakna mitt i natten och gå ut och upp. Fint att nycklarna hängde kvar, men visst hade grannar kunnat meddelat dig.
  Skönt att ordningen nu är återställd.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har Thomas Tranströmers samlade dikter i min hylla och Ronja var intresserad av dem, så hon ska få boken. 🙂
   Det kändes bra att jag hittade nycklarna, så de inte hängde kvar hela natten. Man vet aldrig…
   Kram! 🙂

 2. Lena i Wales

  Det var säkert en mening med att du gick ut! Det är lätt hänt att lämna den kvar på yttersidan.
  Kul med reaböcker.
  Jag har varit många gånger i Prag på jobb, men det var länge sedan nu, trevlig och vacker stad.

 3. Judy

  Love the blue sky! Did you take any pictures of the full moon? So happy that you followed your gut and got the keys. 🙂 I’ve never been overseas but would love to go to the Czech Republic. My Mom was born in a small village near Brno. She came to Canada when she was only 2 and her sister was 4. My Grandparents died young so I never got to know them and find out more about their life there. Sadly my Mom died when I was 15. 🙁 Doing genealogy I hope to learn more about the family. Have a great day! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I tried to take pictures of the moon, but I can never catch it the way I want.
   Interesting facts about your family on your mother’s side. You should definitely try to go to the Czech Republic to find your roots.
   Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.