Marja

Den långa resan.

Bubbelplast och snömodd.

Vilket jobb det var att lägga den där kontaktplasten på bordsskivan. Jag fick hålla på halva natten och misslyckades helt med det första försöket. Fick kasta allt och börja om från början, men jag hade 2 meter på rullen och så är jag ur-envis, så till slut blev det hyggligt bra.
Det blev så mycket bubblor under plasten hela tiden. Jag lyfte upp den och försökte stryka undan luften om och om igen, samtidigt som jag fick flash-backs till den tiden då skolböckerna skulle plastas in. Den plasten var så tunn att man kunde sticka hål på bubblorna och tömma dem på luft utan att det märktes alltför mycket.

Så här blev bordet. IKEA kallar det för soffbord, jag skulle kalla det för serveringsvagn/bord, men det kommer att fungera som mediaförvaring av främst skrivare och laptop. Snacka om compact living.
Bilden är stylad för en fotoutmaning på instagram med veckans rosa tulpaner och boken jag håller på och läser.

bordet

bordet2

I går pulsade jag i vit snö nere vid sjön… i dag har jag pulsat i brun snömodd med min dra-maten. Jag skulle ha behövt galonbyxor, för snömodden skvätte upp till knäna på mig. Dra-maten trillade dessutom på magen på det smutsiga golvet med en fasansfull smäll när bussen bromsade in hastigt. Äggen jag köpt höll, likaså burken med hela saltgurkor. Sen skvätte det förstås på dra-maten också när vi stretade hem i blötsnöregnet. Nu får jag tvätta överdragsbyxorna och torka av dra-maten med städservetter. Den börjar bli lite gammal och trött, men så har jag haft den i minst 10 år.

Ha en lugn måndagskväll <3

 

6 kommentarer

 1. Caanita

  Snyggt! Jag har ett par bordstabletter (hårda/styva) som blivit fula och uttjänta. Med likadan marmorerad kontaktplast blev de jättefina och lätta att torka av.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack! Ja, plasten är snygg och väldigt användbar. Jag har sett den användas på många bloggar till olika saker. 🙂

 2. Ditte

  Så fint bordet blev! Och envisheten kan vara bra att ha i många sammanhang.
  Kul med fotoutmaningen på instagram. Jommer inte att kunna följa insta så mycket eftersom det är svårare att få nätkontakt här uppe i lägenheten. I lobbyn fungerar det bra, men jag sitter helst jär på terrassen.
  Jobbigt med snömodden och all smuts men med envishet och humor (nåja….) så lyckades du.
  Stor och varm kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag är nöjd med bordet och ännu mera nöjd nu när jag pulat in skrivaren där under och kan lägga laptopen på övre plantet när jag inte använder den.
   Ha det så bra och njut av ditt älskade Thailand! Kramar! 🙂

 3. Judy

  The table has a marble looking top and is just lovely. Thanks for sharing the photo! 🙂 Have a great day! Hugs! Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.