Marja

Den långa resan.

Ingen minimajs

garderobsblommanVet ni vad det här är?

I morse upptäckte jag att någon stoppat ner en minimajs i min garderobsblomma. Skoja bara… den b.l.o.m.m.a.r! Jag visste inte ens att den kunde blomma. Jag har haft ett antal garderobsblommor under årens gång, stora som små, och på jobbet hade vi dem i flera rum, men aldrig har någon blommat förut. Den här är egentligen bara en hög ranglig stängel som fått stå bakom gardinen i hörnfönstret. Någon gav mig rådet att flytta den längre in i rummet och ignorera den, så skulle den skjuta skott. Den fick emellertid stå kvar och nu när ljuset återvänt har den vaknat till liv.
Jag var ju tvungen att googla och hädanefter ska jag kalla den för Zamiakalla, vilket anses vara dess egentliga namn.

Eftersom jag är känslig för dofter, undviker jag blommande krukväxter, men jag blir ju så ödmjukt tacksam när någon blommar. Hela vintern har jag plockat in blåbärsris som fått blad och blommor, för ett par veckor sedan blommade min ena Kroton för första gången och nu garderobsblomman. Det kan ju inte vara alltför otrivsamt att bo hemma hos mig.

Veckans fina planering har redan spruckit. Det blir ingen tjejträff i morgon, för en av tjejerna är sjuk. Vi får vänta ett par veckor. Då blir det kanske en tripp till IKEA i morgon i stället och det är kanske bäst innan den stora cirkusen med shoppingcentret Avion kör i gång på torsdagen.

Veckans tulpaner är väldigt speciella. Jag brukar kalla dem för papegojtulpaner.

veckans

veckans2

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad roligt att din garderobsblomma blommar nu. Den har nog trivts på en mer undanskymd plats. Och blomman ser ut som en minimajs.
  Dina papegojtulpaner är jättefina och det var länge sedan jag såg sådana. Men nu hos dig…
  Ja, planeringar spricker då och då, men ni får ta igen trevligheterna vid ett senare tillfälle och en tur till IKEA kan ju också vara trevligt.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag visste inte att garderobsblommorna blommade, så det var en överraskning. 🙂
   Kram! 🙂

 2. Freja

  Jag brukade ha massor med gröna växter så slapp jag krångla med blomningen. Men sen kom burmakatter in i mitt liv och de gick inte så bra ihop med växterna. De sov på växterna i krukorna eller rev ner krukorna för att de ville ha fönstret för sig själva. Saknar då ibland den fräschhet som blommor ger!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Katter vill ju gärna äta av de gröna växterna också och somliga är giftiga, som ex garderobsblomman. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.