Marja

Den långa resan.

Förändringar

forandringar

April månads ord i Paulo Coelhos kalender är FÖRÄNDRINGAR. 2014 var april månads ord också förändring och då skrev jag ett långt inlägg, som jag fortfarande står för. Det finns här.

I årets kalender finns följande citat:

”Att bygga eller att odla. De som bygger kan tillbringa många år med sina projekt, men en dag har de byggt färdigt det de en gång började. Då stannar de upp och inser att de är instängda mellan sina egna väggar. Livet mister sin mening när bygget är färdigt.
Så har vi de som odlar. De kan drabbas av både stormar och årstidsväxlingar och har sällan någon ro. Men till skillnad från ett byggnadsverk upphör en trädgård aldrig att växa. Och eftersom den ständigt kräver odlarens uppmärksamhet gör den alltid livet till ett stort äventyr.”
(Ur Brida)

Ha en lugn onsdagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Lena i Wales

    Förändringar måste ju ske ibland. Ibland frivilliga och ibland ofrivilliga,men ju äldre man blir, ju svårare blir det. I UK verkar alla var gamla, eftersom förändringar här verkar var av rent ondo, hi,hi!!
    Tack för din upplysande kommentar ang Lampeter på min blogg! Mycket uppskattat!
    Ha en bra dag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Förändringar är utveckling, men sen hanterar vi dem på olika sätt. Och det är sant att det blir svårare när man blir äldre, då vill man bara vara i fred. 🙂
      Ha en fin vecka!

  2. Ditte

    Jag läste just på nytt det inlägg du gjorde 2014 angående förändringar och såg min kommentar och mycket stämmer fortfarande både vad gäller förändringar som du beskrev och mina tankar kring det.
    Intressant jämförelse med byggaren och odlaren och visst ligger det mycket i de tankarna.
    Men kanske man som byggare startar nya projekt när ett är klart….
    Och visst hänger förändring och utveckling ihop. Men nu vill jag inte ha alltför stora förändringar. Lite lagom känns bra.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, lagom är absolut bäst. 🙂 Jag funderade också på det där med byggaren och odlaren. Paulo Coelhos karaktär menar att byggaren inte lever i nuet, utan väntar med att leva tills allt är färdigt och perfekt, medan odlaren lever i nuet och följer med i förändringarna.
      Ha en fin vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.