Marja

Den långa resan.

Hela husets mamma.

detalj

En liten del av den stora tavlan jag målade i kväll på akvarellen. Hela tavlan blev alldeles för orolig. Den är målad på glatt kartong preparerad med ghesso, nät och annat som ger struktur. Akvarellfärgen sugs inte in, utan flyter omkring som den vill. Himmel och hav, en sandstrand och en palm. Blått, turkos och grönt är mina älsklingsfärger.

Nja, jag föredrar nog akvarellpapper som suger upp och ger oförutsedda mönster. Jag måste säga att jag gillar den lilla utmaningen på instagram väldigt mycket. Ett motiv om dagen, lite tidskrävande, men utan prestige. Som en liten målarskola, en grundkurs i färg och formlära.

akvareller2

I går var uppgiften ’wash’, en teknik där man låter färgen tona från mörkt till ljust, eller att man tvättar ur vissa partier. Jag lät färgerna rinna och sedan har jag tvättat ut ett M till exempel.

I dag var temat ’grönt’. Jag tränade mycket på de små bladen till höger… det här är den sjätte målningen innan jag blev nöjd.

I morse väcktes jag av telefonen. Vaktis hade äntligen hittat orsaken till vattenpölen på golvet i tvättstugan. Det tog bara en månad. I natt skrev jag ytterligare en (lite syrlig) felanmälan på hemsidan och han kom som ett skott ’first thing in the morning’. Han är ny och det var första gången vi talades vid, men han lät trevlig och lämnade sitt telefonnummer så jag kan ringa honom direkt. Vi har ju ingen vicevärd och jag skulle lätt kunna vara det och få betalt, men jag vill inte binda upp mig. ’Det känns så tryggt att bo här i huset när jag vet att du har koll på allt’, sa en av mina söta grannar i förgår. Javisst, jag är hela husets mamma och det är faktiskt helt OK.

Jag gick ner och städade upp i tvättstugan och när jag kom hem hade jag fullt med vatten i kylskåpet. En hel flaska med bubbelvatten hade läckt ut. Jag fick proppa kylskåpet fullt med frottéhanddukar.

Och så har jag, gamla människan, fått en maffig finne på hakan. Hur ska vi tolka det?

God natt mina vänner <3

 

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka fina målningar! Jag blev väldigt nyfiken på din stora målning från akvarellkursen med struktuurer av olika slag. Den ser väldigt spännande ut.
  Jag har förstått att gu gillar Instagramutmaningen med att måla en tavla var dag. Och roligt med ett tema. Så bra du målat bladen! Det är roligt att få se dina målningar och de är så varierande.

  Jag förstår de andra som bor i huset att det känns tryggt att ha dig där. Och koll har du och saker och ting händer när du är med.
  Fint med en vaktis som verkar engagerad och bra med direktkontakt med honom.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, utmaningen är rolig för att det är enkla och små saker man får göra åt gången. Och jag gillar att måla om och om igen tills jag blir nöjd. 🙂
   Kram! 🙂

 2. Freja

  Jag gillar utmaningar och kreativitet, men de där utmaningarna är alldeles för avancerade för mig. Jag håller mig till mina barnpyssel istället och njuter av att se dina bidrag!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Var och en gör vad den gillar. Du pysslar fina saker och syr och läser…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.