Marja

Den långa resan.

Porlande vårflod

I dag blåste det kalla vindar, men jag fick ändå lite vårkänsla när jag gick över bron till sjukhusdammen på väg till vattengympan. Vattnet i den annars ganska lugna bäcken forsade fram.

rinnande

Det är smältvattnet från andra sidan av stan som kommer farande via sinnrika tunnlar, diken och små bäckar. Det brukas bildas vitt skum och det kunde man se av i dammen där bäcken mynnar ut och sedan far vidare på andra sidan dammen.

Dammen var nästan helt tom på änder. Jag har för mig att någon berättade att de sökte sig till andra sidan för att häcka och sedan kommer tillbaka med sina små ungar. Ett andpar simmade omkring och dök efter mat.

dyker

dyker2

I kväll hade jag klädskåpet närmast dörren och kom då att tänka på en sak. För ett par år sedan, när det kom en grupp invandrarkvinnor och unga tjejer efter oss, var det ett förskräckligt hallå över att de inte stängde dörren till korridoren. ’Har de svängdörrar eller bara draperier hemma’, var standardkommentaren som somliga muttrade  och skrek ’Shut the door’ stup i kvarten. Nu gör de här personerna själva samma sak… de stänger inte dörren! I dag sa jag ’Snälla, stäng dörren’, och fick onda ögat. Det handlade alltså inte om dörren.

Dagens akvarelluppgift var cirklar och jag blandade grundfärgerna och sen målade jag småcirklar i mina älsklingsfärger. Elementärt, men mysigt.

cirklar

I morgon är temat orange, så nu ska jag sätta mig och måla en apelsin och dutta med en liten svamp. I övermorgon är det triangel och då blir det en vimpel som jag ska klippa ut ur ett kladdpapper.

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.