Marja

Den långa resan.

En fallen kvinna

Nu har jag gråtit mig igenom Let’s Dance. Det kändes riktigt bra, för det är synd om mig i dag. Jag har trillat…baklänges. Framför den här mannen.

kompisen

Jag skulle ta ett foto på honom med mobilen. Det är ganska trixigt, för han står i motljus… jag tog ett steg bakåt och lite åt sidan och hade glömt att jag stod på en trappavsats. Bredvid finns en provisorisk scen i trä i flera avsatser och jag vände mig i fallet för att landa på den. Jag slog i sidan i kanten och har ett blått och svullet underben, blå rumphalva och ont i ryggslutet. Två tjejer kom springande direkt och hjälpte mig upp. Mobilen for iväg och landade på displayen, men den höll och det gjorde även glasögonen i fickan.

Jag fick gå in på en toalett och slita av mig stödstrumpan, eftersom benet svullnade direkt. Just nu har jag tappat lite av känseln i foten. Men jag är tacksam att jag inte slog huvudet i stensättningen, att jag inte landade på knät och att inga dyra saker gick sönder. Det räcker nu med trasiga och stulna glasögon och mobiler.

För övrigt var det riktig vårkänsla i luften i dag och nästan +8 grader. Snart är alla gator och cykelvägar rensopade och då kan jag ta årets första cykeltur. Vår gård är också rensopad och fin. Jag tänkte i bussen hem att det är konstigt att våren alltid känns som ny varje år. Det är som man glömmer den där speciella känslan. Tidigare har jag inte gillat våren, inte klarat av ljuset, alla förväntningar. Nu kan jag längta efter den skira grönskan och till och med känna pirret i magen.

Dagens akvarellutmaning var ’orange’ (på engelska) och jag förväntade mig många målningar med apelsiner, men det fanns många morötter också och mycket annat kreativt. Jag målade en apelsin.

orange

Ha en lugn lördagsnatt <3

 

8 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken tur att du inte gjorde dig mer illa och att inget direkt gick sönder. Puh, det hade kunnat gått riktigt illa!
  Skönt att vårkänslan även hittat norrut och visst är det en skön känsla. Och bara tanken på att ta fram cykeln tycker jag också känns bra. Här har dte blåst de senaste dagarna och regn har varvats med sol så cykelkänslan står och väntar.
  Vilken fin apelsin du målade till utmaningen! Det är jätteroligt att se vad du målar i utmaningen.
  Nu väntar Mr blund här.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag hade tur och jag blev nog mer rädd för vad som kunde ha hänt. Cykeln står ju redo på balkongen och i helgen får den nog flytta ner på gården. 🙂
   Kram och god natt! 🙂

 2. grandmother

  Nog har jag hört att man kan falla för en karl, men detta var väl onödigt häftigt! Tur att det inte blev värre. Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, lite desperat kan det ju verka. 🙂 Bara blåmärken i dag. 🙂
   Hoppas ni också mår bättre! Kram! 🙂

 3. Sandra från Finland

  Oj nej, vilken otur! Hoppas att du snart återhämtar dig från fallet, och tur ändå att både glasögon och mobilen höll. Efter en sån dag kan man bra få sitta och gråta framför Let’s Dance.

  Jag har lite samma känsla som du med våren – att den är ny varje år – och än mera med sommar. Kan det faktiskt komma dessa ljusa nätter igen, alla dessa blommor och doft av hav? Men det gör det ju, och det är jag så tacksam över.

  Hoppas du får en fin helg!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det var tur att jag vred på mig så jag inte föll pladask på ryggen, men i dag har jag bara ett par maffiga blåmärken.
   Visst är det en härlig känsla när man upptäcker att det snart blir vår och sommar… igen? Ljusa nätter och ljumma vindar…
   Kram! 🙂

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Ojoj, Marja, vad du råkar ut för…men som sagt, tur i oturen, det hade kunnat gå, betydligt värre. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.