Marja

Den långa resan.

Låna gratis!

ikeacykel

’Låna gratis!’ står det på cykeln. Är det inte alltid gratis när man får låna något? Ska jag kanske fråga min akvarellkompis om jag får låna hennes sax gratis?

Nej, jag tog inte cykeln med mina varor i dag. Det är liite för långt hem till mig, så jag beställde hemkörning… till trottoaren. Jag valde med andra ord att bära upp mina stolar själv och sparade någon hundring. Jag köpte två rottingstolar och de är lätta och jag har ju hiss. Sen köpte jag en rullvagn och lite annat smått och det drog jag hem på min bagagevagn. Hur smidigt som helst.

I morgon eftermiddag kommer de nya stolarna och jag ska ringa Pingstkyrkans loppis att de får komma och hämta mina gamla stolar, samt ett litet databord som blivit överflödigt. Jag fixar och fixar för att få det så funktionellt som möjligt.

Efter gårdagens cykeltur var jag tvungen att gå in och kolla pollenläget. Javisst… mycket alpollen, det kände jag nämligen av. Jag nös och nös och snorade och snorade. Måste inhandla antihistaminer.

Dagens akvarellutmaning var helt enkelt en blomma. Jag ville göra en stilistisk blomma à la de fina illustrationerna som finns i Paulo Coelhos kalendrar. Det ville sig inte, så jag tappade sugen och använde en solros jag målat på akvarellen för ett par år sedan. Man får nämligen använda gamla alster också. Jag ville inte måla tulpaner, för jag såg att det temat kommer framöver.

blomma

Ha en lugn måndagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är denna paketcykel häftig! Men låna gratis….Märligt!
  Jag har sett den i Barkarby på IKEA, liksom i Uppsalal och i Murcia i Spanien så kanske finns den där det finns IKEAvaruhus.
  Vad roligt med dina inköp och praktiskt att få sakerna hemkörda och är de inte tunga så får du nog upp dem.
  Perfekt att dina gamla utrangerade saker blir hämtade och kommer till användning annorstädes.
  Jag tycker din blomma är jättefin! Och bra att man kan använda gamla alster om inspirationen tryter.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, paketcykeln är häftig och jag vet att Ikea har den på fler ställen. Mina stolar kom i dag och den stora har fula skavmärken där färgen är borta, så nu har jag fått göra en reklamation. Suck!
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.