Marja

Den långa resan.

Trädgårdsmässan

I dag kom jag då äntligen iväg till trädgårdsmässan. Jag gillar att titta på vackra blommor och växter och kanske få lite tips till balkongen. I år blev jag lite besviken, det var mycket mindre trädgård och mer mat och pynt. Vad har ost, oliver, korv, choklad, smycken och hantverk med trädgård att göra?

Jag är mest intresserad av balkongtävlingen. I år deltog bara fyra balkonger och jag röstade på den här. Känner ni igen stolen?

balkong

Fast egentligen är den här balkongen mer min melodi. Den heter Kursledarens drömbalkong och är designad av Medborgarskolan. Svartmålade lastpallar och soffa i min smak. Ett staffli med akvareller.

balkong2

balkong3

På en balkong fick jag tips på en diy. En ljuskrona kan göras om till en hängande provrörsvas. Mycket inne på alla inredningsbloggar nu.

diytips

Eller så kan man hänga upp små flaskor som vaser i en anordning som jag inte kunde klura ut om det var modern luffarslöjd eller något gammalt verktyg.

diytips2

Jag köpte gröna kryddor som vanligt. Fyra st för 100.- Det blev timjan, citrontimjan, persilja och marockansk mynta. De ska få stå på balkongen i sommar.

kryddor

Sen hade jag gärna köpt ett litet blommande olivträd, men jag skulle inte klara av om jag misslyckades med att sköta det.

olivtrad

Exet ringde, så jag fick sitta en stund och vila benen. Kameran i mobilen la av igen och jag hann sura en stund tills jag kom ihåg att senast det hände hjälpte det att stänga av mobilen. Jag tog en fika och sedan funkade allt igen när jag satte på mobilen. Sen åt jag också en glass från Glassbonden medan jag lyssnade på ett föredrag om hur man gör vin av svarta vinbär. Glassen var himmelskt god… choklad och saffran/honung. Blev så gott att blanda.

Dagens akvarellutmaning var helt enkelt fyrkanter. Hur gör man det intressant? Jag ritade av ett designmönster på mina glasunderlägg och målade fyrkanterna i olika färger.

squares

Ha en lugn söndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Terttu Haapanen

    Hej Marja!

    I år träffades vi inte på mässan. Jag var inte i dag där. Annars var jag på hemslöjdsföreningens monter och flätade pil. God Natt! Kram/Terttu

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tittade efter dig eftersom du skrev på din blogg att du skulle vara i hemslöjdsföreningens monter. Synd att vi inte kunde träffas.
      Hyvää Yötä ja halaus! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Hoppas du orkar gå i år. Jag har lite svårt för tillställningar med så mycket folk. 🙂

  2. Ditte

    Vilken trevlig och inspirerande mässa, mem jag kan också undra vad choklad, oliver och annat har med det hela att göra. Nåja, oliver för de kan man ju odla.
    Rottingstolen känner jag igen och hoppas du blir nöjd med din. Kanske flyttar du ut din till balkongen.
    Balkongen med lastpallarna var läcker men det vill ju till då att det inte regnar in om man har mycket textilier.
    Skönt att du fick igång telefonen efter din glasspaus och glassen lät väldigt god.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag brukar alltid ta in kuddar och andra textilier från balkongen varje kväll och den här korgstolen skall helst stå under tak. Men jag trivs bra med min och på torsdag får jag en ny. Balkongen med korgstolen vann förresten balkongtävlingen.
      Jag har lärt mig nu att jag inte ska filma med kameran inne i instagram, för då hakar den upp sig. Men stänger man av och låter den vila, formaterar den om sig när man slår på. Det gäller bara att komma ihåg pinnkoden. 🙂
      Ha en bra vecka! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.