Marja

Den långa resan.

Riktigt aprilväder

I dag var det verkligen aprilväder. Solen sken när jag vaknade och jag tänkte att jag skulle skynda mig ut. När jag kom ut ur duschen snöade det ymnigt. Vad hände? Det kändes som jag hade blivit förflyttad i tid och rum.

Jag for iväg till Strömpilen och när jag kom dit sken solen igen. Jag brukar gå ner till älven det första jag gör för att ta några bilder och i dag låg det ett magiskt solglitter på vattnet.

solglitter

När jag sen kom ut från ICA Maxi för att skynda mig till bussen, möttes jag av en hotande molnvägg. Det kändes som att den kom emot mig och hotade välta sig över mig. Creepy!

molnvagg

När jag steg av bussen för att promenera hem från Carlslid, började det regna, eller det var snöblandat regn, kanske till och med små hagel. Cykelvägen var avstängd för att man drar vatten- och avlopp, och tydligen måste spränga också, så jag fick gå genvägen där bussen åker och sedan med livet som insats springa över Tomtebovägen med dramaten. Det blev en kortare promenad, men skön trots regnet.

Vristen är bättre i dag. Jag tog en Naproxen till natten och sov som en stock. Den är ju både smärtstillande och inflammationshämmande, så jag ska nog ta en tills det känns bättre. Det gick bra att promenera, jag hade lindat vristen och tagit fram sommarsportskorna. Sen har jag tagit det lugnt resten av dagen.

Dagens akvarelluppgift var ’layers’, alltså att måla lager på lager. Jag gjorde ett par regnbågsmålningar i går kväll, men de kändes inte bra, så jag bestämde mig för att göra en kruka med medelhavsfärger. Jag blev riktigt nöjd med den.

layers

 

Ha en lugn söndagsnatt <3 

6 kommentarer

 1. grandmother

  jag tog på mig vårskorna och gick ut för att köpa tidningen då det helt plötsligt började vräka ned snö. Gissa om mina lätta vårskor kändes fel!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det är jättesvårt att veta hur man ska klä sig nu. Det ser vackert och soligt ut och när man kommer ut blåser det iskallt. Hoppas dina vårskor inte blev förstörda. 🙂
   Kram!

 2. Ditte

  Ett riktigt aprilväder hos dig också. Så även här! Snö kommer ner och solen skiner och sedan lite regn.
  Du har verkligen fått till vackra bilder och man både ser hur det glittrar på vattnet och hur snabbt molnen drar fram.

  Akvarellen var jättefin och jag är en blå person så kansk eär det därför jag föll extra för den.
  Kram och trevlig söndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Tur att snön smälter med detsamma, men hamnar man mitt i snöfallet blir man ordentligt våt.
   Jag gillar också blått och grönt, så vasen är jag faktiskt nöjd med. 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.