Marja

Den långa resan.

Tråkiga dagar

I morse var det fortfarande snö kvar på marken, men cykelvägen och trottoaren var snöfria, så jag gjorde mig ärende till återvinningskontainrarna för att komma ut. Jag hade en stor kasse med tidningar på bagagevagnen och en påse med plastförpackningar och en annan med glasburkar och några metallburkar. Det samlas väldigt mycket, trots att jag bara är ett enmanshushåll.
Framför behållaren för glasburkar hade det bildats en vattenpöl, som jag hade behövt stövlar för att forcera. Jag fick gå runt och sträcka mig från sidan.

Jag hade tänkt ta en omväg hem, men sen kom jag på att cykelvägen ju var avstängd, så det blev raka vägen hem. Det regnade, så det var inte så kul att vara ute heller. Vilka tråkiga dagar det har varit!

Jag har scrappat färdigt födelsedagskortet och så har jag målat. I morgon är det akvarellmålning på kvällen och jag ska ta med mig fikat. Sen hoppas jag att jag kommer iväg på vattengympan på torsdag. Vristen är sådär.

Dagens akvarellmålning skulle vara grenar. Först målade jag en tall, men det blev inte fint, så jag gjorde en enkel buske i stället.

grenar

Sen målade jag morgondagens tema också, som är salt. Alltså att man strör salt i våt färg. Det har vi gjort många gånger på akvarellkursen.

God natt mina vänner <3

 

 

6 kommentarer

  1. Lena i Wales

    Här i Wales är det vårlikt och så vackert i trädgården. Fast igår haglade det faktiskt mellan solstrålarna = aprilväder här också.
    Kul med akvarellkurs!
    Ha en bra dag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, egentligen borde man inte vara förvånad över att vädret växlar i april. Nu hoppas vi på våren!
      Ha en skön vecka! 🙂

  2. Ditte

    Vädret tar ju bort en del av glädjen för det är ju inte så upplyftande att tillbringa tid utomhus .
    Men jag blir glad av att se dina fina akvarellmålningar. Tycker du får till dem så fint.
    Hoppas vristen tillåter dig att ha vattengympa för det är ju en skön aktivitet om du inte har ont.
    Kram från mig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, det blir för mycket stillasittande när man inte kan gå ut. Jag som tog ut cykeln också…
      Det är så roligt att måla något varje dag. Jag har lärt mig mycket under den här månaden. Få se om utmaningen fortsätter även i maj. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.