Marja

Den långa resan.

Ut ur koman

I dag kände jag att jag kom ut ur väderkoman. Konstigt hur vädret kan påverka en. Främst är det väl att man inte kommer ut i friska luften.
I dag var luften så där fuktigt frisk och skön. Då gör det inte så mycket om det är lite kyligt.

I kväll var det akvarellmålning och jag höll på att missa bussen. Jag skulle kasta en soppåse på vägen till hållplatsen, men fick inte upp låset till molucken, så jag var tvungen att springa hem med påsen igen. Upp för trappan och så fick jag inte in nyckeln i låset på min dörr… ’Marja, nu blir jag orolig för dig’, sa min söta lilla granne som stod vid postfacken medan jag sprang förbi fram och tillbaka. Nåja jag fick upp dörren, kastade in soppåsen i hallen och hann till bussen.
Sen höll jag på att glida av sätet när busschauffören tog rondellen väldigt snävt i hög hastighet.

Vi målade cyklamen och fixade häftiga bakgrunder med hushållsplast. Plötsligt kändes det ovant att måla i det stora formatet. De små målningar jag har gjort under april månads utmaning har varit 15 x 15 cm och en A 4 kändes nästan farligt. Mina cyklamen såg snarare ut som röda facklor, men när jag tittade på bakgrunden såg jag något uppe i ett hörn. Ser ni det också? Kärleksparet.

karlekspar

Dagens utmaning på instagram var salt och jag målade en liten målning av havet, inspirerad av ett av min vän Dittes vackra foton från Torrevieja.

salt

Mönstret i den blå färgen är gjort genom att jag strött i grovt salt, som suger upp färgen omkring.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. Tove Olberg

  Gillar verkligen dina bilder, och så varm rött de lever kärleksparet! Blåa från Dittes är också fint- det blev röd och blå toner. och bråttom till bussen kan bli ja .. känner igen det där –ha en fin dag!
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Tove! Ja, det blev en röd-blå röra i går.
   Ha en fin dag du med! Hos oss skiner solen.
   Kram!

 2. Ditte

  Vad roligt att min bild kunde inspirera dig att måla. Jag känner mig verkligen smickrad! Och du är alltid välkommen Marja att ”låna” från mina foton. Bara roligt!
  Jag tycker båda tavlorna blev väldigt vackra. Jga är fortfarande lika imponerad över husr du kan få till det du målar så fint och levande.
  Och vilka fiffiga tekniker!
  Skönt att du hann med bussen….
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack för inspirationen Ditte! Det är ju alltid lite känslig att ’låna’ från andra. Dina bilder på havet inspirerar alltid och den gula solnedgången innehåller många fina skikt, som jag tror skulle vara spännande att försöka måla av.
   Ha en skön helg! Kram!☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.