Marja

Den långa resan.

Auberginegratäng och regnbågsdropp

aubergine

I kväll gjorde jag den här rätten med aubergine igen. Fast jag hade hunnit äta upp halva när jag kom på att jag kanske skulle ta en bild.
Man behöver aubergine, mozzarella, tomater och eventuellt riven ost att strö över. Jag stekte aubergineskivor i olja och varvade sedan med osten och tomatskivor. Jag hade riven västerbottensost hemma som jag strödde över, så i dag blev det den lyxiga varianten. Sätt in i 225 graders ugn i 15-20 minuter.
Jag åt det som kvällsmat med en skiva grovt bröd. Mer behövs inte, för det blir ganska mycket ost och även olja när man steker auberginerna. De suger ju i sig ganska mycket.

I natt sov jag som en stock efter vattengympan och drömde livliga drömmar. Var uppe ett par gånger, somnade om och fortsatte drömma. Vristen är nästan helt bra, bara lite öm när man stryker på huden, så det var kanske en liten rosfeber i alla fall. I så fall har jag ridit ut den utan antibiotika, vilket är bra.

Jag har ju sagt tidigare att jag inte har någon humor, eller snarare inte den rätta humorn, men jag undrar vad Robert Gustavsson hade Let’s Dance att göra i kväll? Han var ju bara oförskämd mot dansarna… kommenterade deras utseende… tänder och storlek m.m. Det är ju oförskämt. Han tror att han måste spela rolig hela tiden, men det ger bara ett osäkert intryck.

Dagens akvarell handlar om ’dripping’ som  betyder droppa, fast det kallas ’splashing’ så det här är att låta färgen rinna fritt nedför pappret.  Det var himla roligt och jag gjorde en ’rainbowdripping’. Jag blötte den nedersta kanten så att färgen skulle samlas där och helst blandas till en regnbåge. Jag gjorde fyra försök innan jag var nöjd..

dripping

I morgon är sista utmaningen och det är ’galaxy’. Jag blev tvungen att googla hur en galax kunde se ut och sen kom jag underfund med att det egentligen handlar om en viss teknik. Tänk vad man lär sig. På YouTube finns det videos som lär ut hur man målar en galax med denna teknik. Nu blev jag så förtjust i ett rymdfotografi av en galax, så jag tänker använda tekniken, men göra det på mitt sätt. Typiskt mig.

I dag fick vi veta att kvinnan som hållit i april månads utmaning tänker fortsätta även i maj. Jag tänker haka på, för jag har lärt mig så mycket och vill gärna lära mig mer. Dessutom är det ju så roligt.
Orkar ni med mera målningar? Jag behöver inte lägga upp dem här på bloggen.

Ha en lugn lördagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för bra recept! Ska provas!
    Skönt att du sovit bättre och att foten nästan är i skick som ny. Båda underlättar tillvaron!
    Jag tycker det är roligt med dina målningar och att få se dem så jag hoppas de kommer att få vara med även under maj månad. Vad roligt med att utmaningen fortsätter.
    Sol i Stockholm idag och det känns riktigt vårlikt ute. Hoppas det håller hela dagen.
    Stor kram och trevlig helg.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det känns bra när man känner att kroppen hänger med. 🙂
      Väntar med spänning att ’chefen’ ,som är en kvinna som bor i England, avslöjar maj månads teman. Hon skulle göra det i kväll. Jag kan nog inte låta bli att lägga ut det jag målar, så det kommer mera…
      Vi har också sol och värme i dag. 🙂
      Ha en skön helg! 🙂 Kram!

  2. Lena i Wales

    Den maten ser smaskens ut!!! Jag kan faktiskt köpa Västerbottensost i en butik här i den lilla staden Monmouth i Wales!! Det du!!
    Roligt att de finns fler som jag, kommer på att fota först när jag börjat äta, hi,hii!!
    Ha en trevlig Valborg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Lena! Västerbottensost är så gott, men jag tycker den är dyr. Jag brukar köpa riven västerbottensost och använda i matlagningen.
      En trevlig Valborg till dig med!:)

Lämna ett svar till Lena i Wales Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.