Marja

Den långa resan.

Blåsigt värre

I dag hade jag precis kommit ut ur duschen när telefonen ringde. Jag väntade ett samtal och sprang därför, utan att tänka mig för, naken ut i köket för att snappa telefonen från bordet. Mitt i rörelsen frös jag till, för jag tyckte att jag såg någon vinka på balkongen. Men det var bara bandet till balkongskyddet som flög runt i vinden.

Ja, det blåste ordentligt i dag. Jag fick kämpa mot vinden uppe på sjukhusbacken när jag skulle gå till vattengympan. Fjolårets torra löv flög omkring, cyklarna föll som dominobrickor och det var isande kallt.
Därför var det extra skönt att få krypa ner i det varma vattnet. Åh, vad jag njöt.

Dagens akvarellutmaning var indigo, alltså indigoblått. Det är en kraftfull färg som tyvärr bleknar en aning när den torkar. Den passar väldigt bra när man ska måla nattbilder. Jag ville egentligen måla ett knytbatikmönster, men det var svårare än jag trodde, så det blev ett stiliserat blommönster i stället. Varsågod, en monokrom liten målning i indigo.

indigo

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

4 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack snälla! Jag gillar också färgen mycket.
   Hoppas ni har det bra! Kramar! 🙂

 1. Ditte

  Så skönt med vattengympan! Förstår att du njöt. Hoppas nu att blåsten försvinner så att det blir njutbart att vara ute.
  Jag tyckte verkligen om din indigomålning! Och färgerna blev så milda och fina.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vattengympan var så skön och jag sov som en stock i natt. Vristen är mycket bättre…
   Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.