Marja

Den långa resan.

Glada Vappen! Hauskaa Vappua!

galax

Välkommen till min Galax! Kompakt och tydligt avgränsad, precis som jag själv. Nästa galax kommer att se helt annorlunda ut.
Det var den allra roligaste uppgiften bland april månads akvarellutmaningar. I kväll skall vi få listan på maj månads teman. Det blir alltså ytterligare 31 små målningar. Lite stressigt, eftersom jag ska resa bort en dryg vecka, men jag ska försöka hinna måla på förhand eller så får jag helt enkelt ta igen när jag kommer hem. Man får ju göra som man vill och i den takt man klarar av.

I morgon kommer exet hit på väg till Finland och jag kände att jag ville åka och storhandla på ICA Maxi. Laktosfritt och Tofuglass m.m. Bl.a. köpte jag lakritspulver, eftersom han gillar lakrits, vilket ju inte är så bra för blodtrycket. Lakritspulver är dyrt, men jag antar att det är drygt. Jag strödde lite på vaniljglass och det blev så gott. Räknar man i kalorier eller kolhydrader, så finns det knappast några i en halv tesked. Pulvret är så lätt.

På hemvägen fick jag sällskap av min trevliga granne som bor under mig. Vi har inte träffats på länge för han har varit borta i omgångar. Nu fick jag tillfälle att prata med honom bl.a. om cykelskjulet jag tänker bygga i närheten av hans uteplats. Det var inga problem för honom. Sen tvingade jag honom att gå med mig från Carlshem i stället för att byta till en annan buss. Jag hade ju min dra-maten, men han hade en fullpackad ryggsäck som verkade vara tung. Nåja, vi tog den kortaste vägen hem och sprang över Tomtebovägen med livet som insats.

Jag köpte en bukett blandade blommor, som jag nu har klippt ner och placerat i småvaser överallt i lägenheten. Med en av dem vill jag önska er en Trevlig Valborg! Glada Vappen! Hauskaa Vappua!

blommor

Ha en skön helg <3

8 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Trevlig valborg och första maj till dig också! Här firade vi i vanlig ordning med manskörssång och mösspåläggning på Vårdberget. Sedan blev det hamburgare hos vänner, vi satt och pratade till långt in på natten 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Låter som en härlig Valborg. Vårdberget och 1 maj i Åbo väcker många fina minnen.
   Kram! 🙂

 2. Ditte

  Vilken kreativitet du har och din galax tyckte jag om. Vi är ju vädurar båda två och jag känner mig också avgränsad. Vad roligt att du fortsätter med temat och jag har haft stor glädje av att få se dina målningar och är väldans glad för att du fortsätter med temat.
  Tack för tipset att klippa ner blommorna, de hade jag nästan glömt bort att man kan göra.
  Trevlig förstamajkväll önskar jag dig.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! En stor bukett blir så prålig till vardags, så då tycker jag om att sprida på blommorna. I den här fanns det ex en ros och en kvist grönt, som blev fina tillsammans i en liten provrörsvas som jag köpt på loppis. 🙂
   Jag fort sätter med temat. Googlade en massa termer jag inte riktigt förstod och ser det som en värdefull kurs där jag lär mig en massa helt gratis.
   Ha en fin vecka! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.