Marja

Den långa resan.

Zick-zack och Johannas födelsedag

marja (1)

I dag, den 1 maj, fyller min älskade dotter år. Den valborgshelgen hon föddes glömmer jag aldrig. Grattis, min finaste! Jag hade gärna varit hos dig i dag, men vi ses ju snart.

Ja, då var den här helgen över och jag har varken sjungit in våren eller demonstrerat. Kanske ovanligt för mig, men ibland är det skönt att vara lite tillbakadragen. Innan exet kom i dag hann jag fixa lite på balkongen. Det var hög tid att plocka ner ljusslingan, torka av balkonräcket och möblerna, sopa lite och så tog jag ut kryddorna jag köpte på trädgårdsmässan. Citrontimjan hade tyvärr torkat bort, men vanlig timjan, myntan och persiljan har frodats i köksfönstret. Det känns så mysigt att få börja stöka där ute… längtar tills jag kan sitta där.

När exet kom, kokade jag laxsoppa medan vi pratade. Sen for han och hälsade på sin andra dotter och det nya barnbarnet och jag satte mig för att måla. Ny omgång och många spännande teman. Utmaningen är ju på engelska och jag googlade faktiskt på några termer i går kväll. Jag förstår vad orden betyder, men nu är det akvarellspråk och då blir det något annat än jag tror.
Dagens tema var i alla fall zick-zack. Inte så svårt skulle man ju tänka, men jag ville inte göra ett vanligt zickzack-mönster, så till slut blev det något väldigt enkelt och stiliserat. Mjukstart, så att säga.

zickzack

Ha en lugn måndagsnatt <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Stort grattis till både Johanna och dig! Och snart ses ni! Förstår att det var minnesvärt när hon föddes.
    Mysigt att börja förbereda balkongen för säsongen. Och nu hörde jag på tv vädret att sommaren är här, åtminstone i våra trakter. Kanske hoppas en del av våren över. Lite trist för just tiden mellan Hägg och syrén tycker jag så mycket om.
    Vad roligt med dina köksväxter och säkert blir de fler.
    Förstår att det är lite klurigt att förstå de engelska termerna vad gäller akvarellutmaningen, men du lyckas så bra.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Ja, nu kommer sommaren. Jag var ute på en cykeltur i dag och det var skönt, fast det blåste lite för mycket för min smak.
    Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.