Marja

Den långa resan.

Frisläppt vatten.

IMG_3691

Vattnet är frisläppt i sjön och vågorna rullade mjukt in mot stranden.

3maj2016

mjukt

Den gamla sälgen har överlevt ännu en vinter och skjuter små knoppar.

gamlasalgen

Trappan finns kvar, men behöver nödvändigtvis sopas. Vem gör det? Jag tror jag måste smyga mig ner med en liten borste och göra det.

trappan

Jag gick en runda i dag och inspekterade domänerna. Allt finns kvar, allt är som vanligt och snart grönskar och frodas det. Man har varnat för en pollenexplosion, så jag ska börja ta mina antihistaminer i förebyggande syfte.

I dag är det Pressfrihetens dag och Sara Meidell har skrivit en skarpsinnig krönika som vanligt. ’En pressfrihet under dubbla hot’ heter den och om du är intresserad, kan läsa den här.  ”Den ekonomiska och politiska makten har tillsammans med de globala nätjättarna skapat en win-win-situation där ingen saknar journalisterna när de försvinner”, skriver hon bl.a.

I kväll har jag varit och lyssnat på Generationskören,  en kör med 100-130 deltagare mellan 65 och 85 år. De sjunger rock’n roll och schlager och i höst ska de sätta upp en musikal om kärlek. Jag tog några bilder och ingen blev bra. De rör ju på sig hela tiden, så antingen blev bilderna suddiga eller konstigt vinklade. De var jätteduktiga i alla fall.

Dagens akvarell var ’måne’. Eftersom jag har haft fullt upp hela dagen, kastade jag in en gammal målning av fullmånen. Jag tycker själv mycket om stämningen i den, men så är jag ju besatt av fullmånen.
fullmanen

Själva månskivan maskerade vi med en rundel vi klippte ut av maskeringstape och resten är målat med min favoritfärg Payne’s Grey och så lite gult.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Vilka vackra foton på de mjuka vågorna! Och en verkligt fin akvarellteckning, stämningen är så påtaglig. Hur kommer det sig att du är besatt av fullmånen, eller på vilket sätt?

    Jag kom på mig själv med att tänka ”Marja måtte väl ha varit hustomte i sitt förra liv” då jag läste om att smyga ner med en borste till trappan 😀

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Jag har alltid varit kär i fullmånen. Där jag bodde tidigare lyste fullmånen in genom sovrumsfönstret vid halv fyra på morgonen och jag vaknade några gånger av att jag låg i den ljusa ’mångatan’. Jag har ju skrivit en dikt om det. Sök på ’fullmåne’ i bloggen, så hittar du den. 🙂
      Du känner väl till danslåten ’Täysikuu, sä ihme suurin olet öisen taivahan…’?
      Hustomte är precis vad jag har varit i ett tidigare liv och har blivit det igen i det här huset. I förgår var jag uppe på vinden och sopade upp en massa övervintrande flugor som hade blåst ner på golvet. 🙂 Gör ingen annan det så gör jag det. 🙂 🙂
      Kram Sandra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.