Marja

Den långa resan.

Sommarvärme

Plötsligt gick det upp för mig att jag kommer att vara i Stockholm under melodifestivalveckan. Jag kommer ju att bo på Söder,men Johanna bor alldeles bredvid Globen, så vi kommer nog inte kunna undgå att känna av yran. Det blir kanske en erfarenhet. Hoppas det är en annan yra än den när det är match på Globens arena… ett par gånger har jag hamnat på tunnelbanan till Skanstull i ett tåg fullt med överstimulerade forbollssupporters.  Det kan vara lite skrämmande, för de är många i klungor och tar inte hänsyn till någon eller något. Oftast finns det väktare i alla vagnar, som övervakar på- och avstigning. En gång hade det blivit slagsmål på perrongen i Skanstull, så tåget stannade inte där och jag fick åka till Medborgarplatsen. Förr åkte jag alltid tunnelbana, till och med med resväskan, men nu tar jag taxi med väskan från Centralen.

I dag cyklade jag rakt in i en buske med vackert gul forsythia.

forsythia

Det blev plötsligt  sommarvarmt och svårt att veta hur man ska klä sig. Jag cyklade i tröjärmarna, men somliga gick barbenta och bararmade och andra kom cyklande med vantar och yllehalsduk på sig. Björkarna börjar slå ut och kastanjeträden hade vackert röda hängen.

I morgon ska jag äta lunch med bostadsrättsstyrelsen och sen ska jag hem och packa. Längtar!

Dagens akvarell handlade om cerulianblått, himmelsblått. Jag fortsatte med blomtemat och målade blåklockor.

cerulian

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Här i Stockholm är det feststäming och den märks i hela stan. Men feststämning i en trevlig bemärkelse. Och mellon är ju inte direkt ”sportig” ävenom det är en tävling. Jag menar att man inte är antagonister. Illa att det ska vara så illa när det handlar om fotboll eller hockey.
    Du kommer att få fina dagar i Stockholm.
    Huvudstaden har haft väldigt somriga dagar och idag +26 och hela stan har levt upp och ute.
    Trevligt med lunch och packning!
    Välkommen hit men vi missar varandra.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Synd att vi missar varandra, men jag kommer tillbaka fler gånger i sommar. Ska bli trevligt att komma till det festliga Stockholm. 🙂
      Kram! 🙂

  2. Judy

    Hi Marja! Hope your health is good. Catching up on your posts has been great. Love the flowered watercolors and my favorite one is the bluebells. Have a great time in Stockholm with your family! 🙂 Hugs! Judy from Canada

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I’m okay and hope that you and your family are okay too!
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.