Marja

Den långa resan.

Vips är jag här.

Vips, så sitter jag i en annan soffa, framför en annan TV. Tågresan gick så himla fort. Bakom mig satt en businessman som högljutt skötte sitt jobb via dator och telefon…på andra sidan gången satt en tjej och pratade med sina kompisar i telefon  om vart hon skulle och varför… en kinkig baby gick från famn till famn när mamman behövde gå på toa m.m. och jag försökte sammanföra två personer genom att erbjuda mig att byta plats så att de skulle få sitta bredvid varandra. Det visade sig att de inte reste tillsammans och vi fick oss ett gott skratt.

Jag slog upp fönstret i lägenheten och möttes av det bekanta  ljudet från lekparken på andra sidan gatan.

DSCN1104

Päronträden blommar. Kolla in det gamla höga trädet i mitten på bilden. Stammen är nästan ihålig, men trädet blommar för fullt.

DSCN1105

När jag senare genade genom parken kände jag hur häggen doftade starkt och syrenerna höll på att slå ut. Starka dofter, men jag tål dem ändå bättre än björkarna.

God natt mina vänner <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen till Stockholm och Söder. Så mysigtatt se bryggartäppan genom ditt fönster och dte var ju här vi sågs första gången och just bryggartäppan blev den genensamma nämnaren.
  Så vackra träden är och jag är glad för att du hann se körsbärsblommorna.
  Njut av Stockholm.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är så trevligt att vara här igen. Stockholm är så vackert nu med alla blommande träd och buskar.
   Kram

 2. Paula i pörtet

  Hej, ibland längtar jag verkligen till Stockholm. Inte ofta, men speciellt på sommaren. Minns då jag jobbade på bank och hela stan tömdes i juli så när som på turisterna som flanerade på Hamngatan där jag jobbade. Minns med saknad körsbärsträden i Kungsan, Gamla stan, pubarna på Söder, ja nog behöver jag göra en nostalgiresa. Tyvärr bor de arbetskamrater jag hade där inte längre kvar eller så har jag inte kvar kontakten, förutom en, en man som jag är vän med på facebook men som jag inte sett på över tjugo år! Ha så trevlig med bästa sällskapet! Och Glad Pingsthelg!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Stockholm är så vackert på sommaren med allt vatten och alla fina parker. Just nu blommar allt för fullt. Jag skulle lätt kunna flytta hit om jag hade råd att köpa en lägenhet, men jag är glad så länge jag kan låna exets lägenhet när han är borta.
   Glad Pingsthelg till dig med! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.