Marja

Den långa resan.

Högljutt och ohämmat

IMG_20160517_222301

På väg till och från tunnelbanan går jag oftast genom en liten park med paradisäppelträd.  De kantar den smala gångvägen och stärker sig över den som ett tak. Knopparna är så vackert rosa, så också de små blommorna, som sen blir vita.

IMG_20160517_222349

Det var dock andra, mycket större blommor, som utlöste ett ohämmat nys- och snoranfall för mig i dag. Pionerna inne hos Gudrun Sjöden på Regeringsgatan.

IMG_20160517_221531

Jag nyser ganska hörbart och ohämmat och i dag stannade folk omkring mig upp och tittade  förskräckt på mig. Det var en expedit som frågade om jag var pollenallergiker och visade på den stora utslagna blomman med pistillerna fulla med pollen. Det hade jag inte tänkt på. Jag tycker pioner doftar så gott och gillar dem när de är knoppar i olika stadier.Men nu vet jag.

Jag köpte en ny randig tröja. Turkos och lila ränder. Väldigt fräsch på sommaren med vita byxor. Jag vet, eftersom jag har en som är 10-15 år gammal och håller på att falla sönder i sömmarna. Därför blev jag så glad att den färgkombinationen åter fanns i säsongens tröja.

I morgon blir det en tripp till Sundbyberg.

God natt mina vänner <3

 

6 kommentarer

 1. Lena i Wales

  Förstår att du är i Stockholm. Kul! Finns så mycket att göra och det ser jag att du gjort, bl a Fotografiska.
  Jag har aldirg varit i Sundbyberg, men vill gäran ditl Har ingift släkt och en mycket trevlig bloggerska där. Får bli någon gång i framtiden.
  Ha det bra!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag är ju i Stockholm främst för att umgås med min dotter och barnbarnet, men lite trevligheter hinner jag ju med också.
   Det tar 15 min med tunnelbanan och 8 min med pendeltåget att ta sig till Sundbyberg.
   Ha det bra!

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Så fina bilder ….
  Hoppas du haft en skön vistelse i Huvudstaden . Och förresten , det har jag ju förstått av dina skriverier . Det med den fina hunden var särskilt roligt !
  Kram !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Jag har haft en trevlig vistelse här och far hem i morgon.
   Kram!

 3. Ditte

  Vilka vackra blommor! Denna tid hemma är så vacker!
  Men trist att du började nysa av de vackra pionerna.
  Kul att du hittade den ”gamla”tröjan i denna säsongs nymodigheter. Perfekt!
  Hoppas du haft det bra i Sumpan!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är så vackert i Stockholm nu när allting blommar. Det verkar vara säsong för pioner nu, för de finns överallt och visst är de vackra.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.