Marja

Den långa resan.

Komadag

rododendron

Hemma igen efter ett äventyrligt dygn. Jag kan bara konstatera att jag är väldigt tålig när det gäller. Jag har en väldig ångest när jag ska packa och resa iväg någonstans, men när jag väl kommer iväg, klarar jag av det mesta. Jag har suttit flera timmar i ett stekhett flygplan utan fungerande luftkonditionering på en flygplats i Grekland och väntat på avgång, jag satt tre timmar i en buss förra nyåret och väntade på sandbilen eftersom det var snorhalt, tågresor har blivit längre än planerat och i går blev flygresan hem inställd i sista minuten mitt i natten.
Det var väldigt oturligt att jag hade bestämt att flyga hem i stället för att ta tåget och ännu mer oturligt att det blev den dagen då Telia sabbade datatrafiken så att flyget inte fungerade. Jag skulle inte flyga förrän kl 21 på kvällen och trodde att trafiken skulle vara i gång vid det laget, men när jag kom till Bromma var det fullt kaos där. Många avgångar hade ställts in och de som kom iväg var 3-4 timmar försenade. Jag checkade in och skickade iväg min väska, för det såg ut som att vi skulle hinna komma iväg innan kl 22.00, då man stänger banorna på Bromma. I sista minuten ställdes avgången in. Eftersom kaoset inte var flygbolagets fel (de gjorde allt de kunde för att klara av situationen) var de inte heller skyldiga att fixa vare sig transport eller hotellrum till dem som blev strandsatta. Jag hade ju tur som hade någonstans att åka över natten, så jag bokade om min biljett, hämtade väskan och hann med den sista bussen in till stan och tog sen tunnelbanan mitt i natten tillbaka till Söder. En dusch, några timmars sömn på soffan och så var det dags att fara iväg till Bromma igen. Morgonflyget till Umeå hade ställts in, men mitt plan, som var proppfullt, for enligt tidtabellen.

När jag kom hem satte jag mig på soffan för att läsa mail i mobilen. Jag tappade mobilen på golvet för att jag somnade och sen låg jag i koma i flera timmar. Jag satte på TV:n, gick på toaletten, lagade lite mat jag hittade i frysen, kokade kaffe, men inget hjälpte… jag somnade hela tiden. Mot kvällen kvicknade jag till och kände att jag måste gå ut, ner till sjön. Borta bra men hemma bäst, säger jag bara. Stockholm är alltid fint för att jag har mina älsklingar där. Just nu njöt jag av att träden blommade så vackert och vädret var fint, men när jag gick nere vid sjön kände jag att jag ändå föredrar den vilda sparsmakade naturen framför den urbana sofistikerade blomningen.

Sen tittade jag på finalen av Let’s Dance och blev glad att Elisa vann.

Nu hoppas jag på en god natts sömn och att jag är pigg i morgon.

Ha en lugn lördagsnatt<3

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen hem! Och skönt attt du är tålmodig och inte hetsar upp dig. Förstår din trötthet idag.
  Visst för står jag dig när du tänke; att den vilda, mer sparamakade naturen, är något annat än den man möter inne i Stockholm.
  Men det är bra attt båda finns.
  Stor kram.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, tröttheten kom när jag slappnade av och jag sov väl knappt något där på soffan för jag skulle upp tidigt igen.
   Visst är det vackert både i Stockholm och här och jag gillar ju båda. Omväxling förnöjer, säger man ju.
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Tove! Ja, det är trevligt med omväxling och att komma bort ibland… sen är det alltid lika skönt att komma hem till lugnet.
   Hoppas din helg blir fin! Kram! 🙂

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Välkommen till ditt hem i Umeå , Marja !
  Borta bra , men hemma bäst !
  Ha en bra helg , och vila upp dig !!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Det är alltid lika skönt att komma hem.
   Ha en fin helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.