Marja

Den långa resan.

Blåsigt värre i dag.

Det var inte så lyckat att skaka flaskan med det trögflytande sköljmedlet när korken inte var ordentligt påskruvad. Hela jag, tvättmaskinen och stora delar av golvet blev täckt med något som påminde om filmjölk.

Sen slant påsen med tuggummin när jag skulle öppna den och alla tuggummin flög ut och ströddes ut på golvet. Sånt är inte roligt. Jag antar att jag är klumpig och ouppmärksam på vad jag håller på med.

I dag har det blåst riktigt ordentligt. Jag fick lyfta ner kryddorna på balkonggolvet, för jag tyckte blåsten slet och rev i myntan som vuxit sig ganska hög. Jag for ändå ut på en cykeltur och var noga med att ta på mig hjälmen ifall jag skulle blåsa omkull. Och mycket riktigt, när jag sneddade över den öppna parkeringsplatsen framför Lidl blåste jag formligen av cykeln. Det kom en vindstöt som fick mig att hoppa av för att inte välta.

I kväll var det vattengympa och nu är det bara en gång kvar innan sommaruppehållet. En andmamma simmade i dammen med en rad ungar efter sig. Tyvärr för långt borta från bron för att jag skulle kunna ta ett kort. Jag tog ett kort på Kabbelekan i stället.

DSCN1207

I helgen är det Brännbollsyra i Umeå. Det som en gång var en cup med 1000 festliga lag, har nu blivit en mindre cup med drygt 300 lag och ett stort musikevent på Campus. I fjol kunde jag höra musiken på min balkong och se de avslutande fyrverkerierna vid 2-tiden natten till söndag. I år lär scenen vara vänd mot Mariehem och Berghem och festarrangörerna har uppmanats att informera de boende där. Jag skulle inte vilja bo så nära och inte heller ligga på sjukhuset, som ju är nästan granne med Campus. Försöker också påminna mig själv om att inte fara till Ålidhem i helgen, för det brukar se bedrövligt ut där efter allt festande mellan studentbostäderna.

God natt mina vänner<3

4 kommentarer

 1. Judy

  You are having quite a day Marja. Sad that water aerobics is coming to an end but it will return. I like the beautiful yellow flowers! 🙂 Hope the weekend treats you well! Hugs! 🙂 Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you Judy! There are days when I am very clumsy… 🙂
   Have a nice weekend! Hugs! 🙂

 2. Ditte

  Otur kan det också kallas när saker och ting tar sina egna vägar.
  Blåst hos dig också ! Har förstått att det varit blåsigt på olika platser i Sveige och det rejält. Skönt att du inte blåste omkull på din cykeltur. Imorgon ska vi ge oss ut och jag hopas på lagom sidvind.
  Brännbollsyra låter trevligt, men skönt att bo en bit ifrån så det blir en lugn natt.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Otur ja… eller så är jag extra klumpig vissa dagar. 🙂
   Hoppas ni får en trevlig cykeltur med lagom vind!
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.